Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Pázsitfű és a csalán okozza most a legtöbb bajt

kategória: Allergia

A pázsitfű- és csalánfélék okozzák most a legtöbb kellemetlenséget az arra allergiásoknál - közölte ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának jelentése szerint a múlt hét elején átmenetileg alacsonyabb volt a pollenterhelés, azonban ismét erősödött.

A csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben, koncentrációjuk Budapesten, Miskolcon, Pécsen és Zalaegerszegen is magas szintet ért el. Kis mértékben csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása, így is jellemzően közepes, illetve a hét közepén Miskolcon és Zalaegerszegen ismét magas koncentrációban monitorozták.


Tüneteket okozó szintet mértek még Miskolcon és Pécsett a bálványfa virágporából, alacsony koncentrációban pedig jelen volt még a csapdákban az útifű, a fenyőfélék, a hárs, a lórom, a libatopfélék, a bodza és az ernyősvirágzatúak pollenje. A kültéri allergén gombák mennyisége közepes, Miskolcon és Szegeden magas, Zalaegerszegen szerdán nagyon magas szintet ért el.

Animáció: HáziPatika.com

2013.06.20 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések