Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ózont a lyukra! Forradalmi fogápolás

kategória: Fog- és szájbetegségek

Ózonnal forradalmasította praxisát két fogorvos Amerikában.

Dr. Jonathan Abenaim egy éve, Dr. Chris Kammer fogorvos pedig már hat éve alkalmazza az ózon kezelést. "A pácienseim a kezelést a fúrás, tömés és injekciók alternatívájaként fogják fel. Leginkább a fiatalabb korosztály igényli" - mondta Kammer.

Az ózon többféle szájfertőzést képes gyógyítani, sőt a fogszuvasodást is képes megszüntetni, mielőtt még komolyabb beavatkozásra lenne szükség.

A kezelés lényege, hogy az ózont előállító szerkezet (HealOzone) szilikon fejét a kezelendő terület fölé helyezve, egy légmentesen zárt térség jön létre, így az ózon nem képes kijutni. A fogat tíz és hatvan másodperc közti ideig teszik ki ózon hatásának, majd kiszívják a szilikon harangból a gázt, mely egy szűrőrendszeren áthaladva oxigénné alakul. Ezek után ásványi anyagokkal történő öblítés következik, melynek célja a megmaradt ózon eliminálása, valamint magas fluorid és ásványi anyag tartalom biztosítása. A páciensek speciális fogkrémet és szájöblítőt is kapnak.

A gáz mellékhatása, hogy amennyiben a kezelt területről mégis kijut, és a páciens belélegzi, komoly köhögést okoz, bár e probléma kiküszöbölésére megfelelő elszívó berendezés áll rendelkezésre. Bár az Egyesült Államokon kívül is kezd népszerűségnek örvendeni az ózon használata, az Egészségügyi Bizottság mégsem ismerte még el a kezelést. További bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy idővel a kezelés hivatalosan is elismertté válhasson.

Animáció: HáziPatika.com

2009.02.05 12:10:01

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések