Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Oxigénhiánytól merevedési zavar?

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák

Merevedési problémákkal is küzdenek azok a férfiak, akiknek éjszakánként légzéskimaradással kell szembe nézniük - derül ki egy friss tanulmányból.

A Louisville Egyetem kutatói egereken végzett kísérletek során rájöttek, hogy egy hetes krónikus oxigénhiányos állapot az egerek spontán napi merevedéseit közel 55 százalékkal csökkentette. Öt hét után az egerek párzásai között eltelt idő majdnem hatvanszorosára nőtt az eredeti értéknek.
A kísérlet végeztével újabb hat hétbe telt, amíg az egerek visszanyerték merevedési funkcióik 74 százalékát, ami orvosi kezelést igényelt.

"Már a rövidebb ideig tartó oxigénhiányos állapotok is előidézhetnek igen súlyos merevedéi zavarokat" - nyilatkozta Dr. David Gozal, a Louisville Egyetem professzora. "Bár a mostani kísérleteket állatokon végeztük, a krónikus légzéskimaradásnak hasonló káros hatásai vannak az emberekre nézve is, ezért különösen fontos a betegség gyakori felismerése" - nyilatkozta John Heffner, az Amerikai Mellkasgyógyászati Alapítvány volt elnöke.

2008.09.16 10:07:18

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Italok, melyek nélkül nem élet az élet

Víz nélkül néhány nap alatt meghalunk, a frissen facsart gyümölcslével pedig óriási tápértékhez juthatunk. A forró kávé illata és aromája nélkül pedig nem tudunk élni, annyira szeretjük.

tovább

Tippek:

Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.


Szponzorált hirdetések