Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Oxigénhiánytól merevedési zavar?

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák

Merevedési problémákkal is küzdenek azok a férfiak, akiknek éjszakánként légzéskimaradással kell szembe nézniük - derül ki egy friss tanulmányból.

A Louisville Egyetem kutatói egereken végzett kísérletek során rájöttek, hogy egy hetes krónikus oxigénhiányos állapot az egerek spontán napi merevedéseit közel 55 százalékkal csökkentette. Öt hét után az egerek párzásai között eltelt idő majdnem hatvanszorosára nőtt az eredeti értéknek.
A kísérlet végeztével újabb hat hétbe telt, amíg az egerek visszanyerték merevedési funkcióik 74 százalékát, ami orvosi kezelést igényelt.

"Már a rövidebb ideig tartó oxigénhiányos állapotok is előidézhetnek igen súlyos merevedéi zavarokat" - nyilatkozta Dr. David Gozal, a Louisville Egyetem professzora. "Bár a mostani kísérleteket állatokon végeztük, a krónikus légzéskimaradásnak hasonló káros hatásai vannak az emberekre nézve is, ezért különösen fontos a betegség gyakori felismerése" - nyilatkozta John Heffner, az Amerikai Mellkasgyógyászati Alapítvány volt elnöke.

2008.09.16 10:07:18

forrás: Medipress


Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések