Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Óvintézkedések az új influenzával kapcsolatban

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány

Éjfél óta 4-es fokozatú riasztás léptetett életbe az Egészségügyi Világszervezet, tehát eggyel megemelte az influenza pandémia riasztási szintet. A négyes fokozat azt jelenti, hogy immár bizonyított tény, mely szerint emberről emberre terjed a vírus. Azonban a megbetegedések még csupán kis gócokban jelentkeznek, a terjedés szűk területekre korlátozódik, ami arra utal, hogy a vírus még nem adaptálódott az emberi szervezethez - áll az Egészségügyi Minisztérium közleményében.


Egyelőre az Egyesült Államokban nincs halottja a sertésektől indult, emberekre terjedő influenzának, azonban 20-ról 40 főre nőtt az esetek száma. Halálos áldozat "csupán" Mexikóban van, ott a bizonyítottan influenzások száma 20-ról 26-ra nőtt, 7-en meghaltak. Kanadában 4-ről 6-ra nőtt az esetek száma, nincs halott, és Spanyolországból is jelentettek 1 esetet, a beteg életben van.

A WHO továbbra sem javasolja a határlezárásokat és a nemzetközi utazások korlátozását, arra azonban felhívták a figyelmet, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak az érintett térségekbe illetve amennyiben valaki nemzetközi utazásról tér haza és a vírus tüneteit észleli magán keresse fel orvosát. A WHO főigazgatója kijelentette, hogy segíteni fogják az A/H1N1 vírus elleni hatásos vakcina kifejlesztéséhez szükséges folyamatot.

Mindenkinek alapos, rendszeres szappannal és vízzel történő kézmosást javasolnak és ha influenzaszerű megbetegedés tüneteit észlelik, orvos felkeresését tanácsolják.

2009.04.28 11:20:50

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések