Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Óvatosan a vágykeltő kávéval! Veszélyes!

kategória: Alternatív medicina, Szexológia, Táplálkozás

Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA arra hívta fel a fogyasztók figyelmét, hogy kerüljék egy bizonyos instant kávéféle fogyasztását, amelyet szexuális vágykeltő (afrodiziákum) hatásával reklámoznak.

Az FDA azért döntött a Magic Power Coffee néven forgalmazott termék elleni lépés mellett, mert a vizsgálataik alapján arra jutottak a hatóság szakemberei, hogy a készítmény veszélyesen csökkentheti a vérnyomást.

A vásárlók figyelmeztetésére kiadott közleményben az áll, hogy a vágykeltő kávé tartalmaz egy olyan vegyületet, amely kölcsönhatásba léphet bizonyos vényköteles gyógyszerekkel, ami miatt veszélyesen alacsony értékre csökkentheti a fogyasztók vérnyomását. A túl alacsony vérnyomás azért veszélyes, mert ilyenkor az agy vérellátása nem megfelelő, emiatt szédülés, szórakozottság alakul ki.

Az FDA gyógyszerellenőrző és kutatóközpontjának igazgatója, Deborah M. Autor elmondta, a termék azért különösen megtévesztő, mivel csomagolásán az szerepel, hogy természetes anyagokból álló étrend-kiegészítő, ez pedig azt sugallja a vásárlóknak, hogy egy teljesen veszélytelen áruval van dolguk, holott a vizsgálatok szerint ez a kávéféle komoly panaszokat is okozhat!

Videó: HáziPatika.com

2010.07.08 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kisimult arccal

A "csodaszerek", a kozmetikumok, a masszírozás, a barátnők jótanácsai, a szépségvitaminok, csak ideig-óráig oldják meg a bőr kisimulását, de ha a tükörből már tényleg nem az néz vissza, akit szeretnénk, döntenünk kell a következő lépésről.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések