Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ötven fölött kötelező

kategória: Öregedés

Nézz szembe a koroddal! Ez a címe az ötvenes éveiben járó ismert író, újságíró, terapeuta, Tóth Gábor Ákos új könyvének, amely a Sanoma Media Budapest gondozásában jelent meg. Sok mindent elmondtak és leírtak már az öregségről, például hogy ez egy állapot, amit mindenki másképp él meg, de ritkábban merül fel az a kérdés, hogy fel lehet-e készülni rá? Ha elmúltál negyven, és úgy érzed, kezedben tartod az életedet, kezdj el kételkedni ebben, mert valószínűleg a nagy önmegvalósításban elkövettél jó néhány hibát. Itt az alkalom, hogy korrigálj, mert később nem lesz rá lehetőséged: az öregség alattomosan magába süppeszt, mielőtt felocsúdnál - írja előszavában a szerző.

Karinthy Márton így méltatja: "Jóval többről szól ez a könyv, mint amire a címe alapján számítottam. Persze fontos az 50+-osok, az öregséggel küszködők problémairól beszelni, de ezúttal nem izoláltan esik szó minderről, hanem tágabb összefüggéseiben láttatja velünk a szerző ezt az egyesek szerint hanyatló, mások szerint szép kort. Az öregség ugyanis nem mentség korábbi tévelygéseinkre. Ha azt szeretnénk, hogy ne rajtunk, hanem velünk nevessenek az utódaink, akkor beszéljünk velük őszintén a viselt dolgainkról. Addig, amíg nem késő. Tessék elkezdeni."

Tóth Gábor Ákos Nézz szembe a koroddal! című könyve megrendelhető a www.polc.hu online könyváruházban.

2011.05.07 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Öregedés: Örök Ifjúság?

Az emberiség ősidőktől fogva keresi azt a bizonyos "életelixírt", amelynek a segítségével, ha lehet, hosszú életen át maradhatna fiatal, tettre kész, egészségesen boldog. Az ember szeretne "fiatalon, szépen megöregedni", ha már a halált nem kerülheti el.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések