Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Otthoni óvintézkedések H1N1-fertőzés esetére

kategória: Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

Egyszerű viselkedési normák betartásával korlátozni, lassítani lehet a H1N1 otthoni terjedését - írja a The Journal of Infectious Diseases április 1-jei száma, mely online már olvasható.
Az influenza tüneteit mutató egyéneknek azt szokás tanácsolni, hogy ne járjanak iskolába, vagy dolgozni, hanem maradjanak otthon - ez viszont felveti a betegség otthoni átadását.

Médiatár főoldal
videó

Így kell kezet mosni járvány idején

Így kell kezet mosni járvány idején
"Mivel a H1N1 a járvány kitörése esetén a közösségekben még nem terjedt el, ezért a fertőzések zöme otthon történt" - állítja Dr. Anne Marie France (Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ, CDC) tanulmánya, mely 2009 áprilisa óta vizsgálja a H1N1 terjedését a New York-i főiskolások körében.

A vizsgálat szerint a diákok például szüleiket fertőzhetik meg, leginkább TV-nézés és videojáték közben.
Mivel a korai fázisban még vakcina nem állt rendelkezésre, a fertőzést csak higiénés szabályok betartásával lehetett gátolni.
A tanulmány megállapította, hogy a fertőzésnek fontos kockázati tényezője a kor (5 év alatt, illetve 55 év fölött), vagyis a család ilyen korú tagjait el kell különíteni a betegtől.
További védelmet nyújt a rendszeres kézmosás, illetve tüsszögés, köhögés esetén a száj és orr elé tett könyökhajlat, valamint a beteg környezetében eltöltött idő minimálisra való csökkentése.

Videó: HáziPatika.com

2010.04.01 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A jó házasság fiatalít

Az életet meghosszabbító tényezők között a negyedik helyen, a házasságon kívüli szerelemtől való tartózkodás, ötödiken pedig a boldog házasság áll - írja Hufeland 1796-ban. Sajnálatos tény, hogy a házasság kezdi elveszíteni valódi értékét, tartalmát.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések