Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

5 tipp - allergiások figyelmébe

kategória: Allergia

Égő szem, tüsszögés, zűnni nem akaró orrfújás - ezek a tünetek minden allergiás számára ismerősek. A pollenek mindenhova eljutnak, nincs menekvés előlük. Van már többféle gyógyszeres megoldás, kinek jobban beválik, kinek kevésbé. Néhány apró trükk gyógyszerek nélkül is enyhítheti a tüneteket.

1. Tartsuk távol a virágport a lakástól!
Szép időben tárva-nyitva az ablak, de inkább csukjuk be, és porszívózzunk fel azonnal. Érdemes ilyenkor naponta-kétnaponta porszívózni és az ágyneműket, pokrócokat hetente forró vízben kimosni. A légkondicionáló berendezéseket is ellenőrizni kell, ugyanis a pollenek bármilyen szellőzőnyíláson utat találnak. Ha már a portörléstől is allergiás tüsszögőrohamot kap valaki, érdemes maszkot használnia.

2. Szabaduljunk meg a testünkön lévő pollenektől!
Ha a lakással végeztünk, a bőrünk és hajunk felületén megtapadt virágporról se feledkezzünk meg! Lefekvés előtt zuhanyozzunk le, mossunk hajat. A napszemüvegünket is tisztítsuk meg!


3. Tervezzük meg, mikor töltünk hosszabb időt a szabadban!
A nap folyamán nem egyenletes a szabadban található pollenkoncentráció. Általában a legmagasabb reggel 5 és 10 óra között, a legalacsonyabb pedig az esti órákban. Az sem mindegy, hogy milyen idő van, a meleg, szeles napok kedveznek a pollenek terjedésének, szemben az esős, hűvös idővel.

4. Takarjuk el szánkat, szemünket!
Nem feltétlenül kell lemondanunk a szabadban töltött percekről, viszont érdemes a kirándulásokra beszerezni valamilyen kendőt, amivel eltakarhatjuk a szánkat és az orrunkat, valamint egy szemüveget, ami védi a szemeket.

5. Tisztítsuk meg a házi kedvenceket is!
Hazaérve hiába takarítunk ki, zuhanyozunk le, mert kutyánk szőrén rengeteg pollen képes megtapadni. Ezért ha hagyják magukat, a kutyákat is tanácsos megfürdetni a séták után.

Animáció: HáziPatika.com

2012.05.21 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések