Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

5 tipp - allergiások figyelmébe

kategória: Allergia

Égő szem, tüsszögés, zűnni nem akaró orrfújás - ezek a tünetek minden allergiás számára ismerősek. A pollenek mindenhova eljutnak, nincs menekvés előlük. Van már többféle gyógyszeres megoldás, kinek jobban beválik, kinek kevésbé. Néhány apró trükk gyógyszerek nélkül is enyhítheti a tüneteket.

1. Tartsuk távol a virágport a lakástól!
Szép időben tárva-nyitva az ablak, de inkább csukjuk be, és porszívózzunk fel azonnal. Érdemes ilyenkor naponta-kétnaponta porszívózni és az ágyneműket, pokrócokat hetente forró vízben kimosni. A légkondicionáló berendezéseket is ellenőrizni kell, ugyanis a pollenek bármilyen szellőzőnyíláson utat találnak. Ha már a portörléstől is allergiás tüsszögőrohamot kap valaki, érdemes maszkot használnia.

2. Szabaduljunk meg a testünkön lévő pollenektől!
Ha a lakással végeztünk, a bőrünk és hajunk felületén megtapadt virágporról se feledkezzünk meg! Lefekvés előtt zuhanyozzunk le, mossunk hajat. A napszemüvegünket is tisztítsuk meg!


3. Tervezzük meg, mikor töltünk hosszabb időt a szabadban!
A nap folyamán nem egyenletes a szabadban található pollenkoncentráció. Általában a legmagasabb reggel 5 és 10 óra között, a legalacsonyabb pedig az esti órákban. Az sem mindegy, hogy milyen idő van, a meleg, szeles napok kedveznek a pollenek terjedésének, szemben az esős, hűvös idővel.

4. Takarjuk el szánkat, szemünket!
Nem feltétlenül kell lemondanunk a szabadban töltött percekről, viszont érdemes a kirándulásokra beszerezni valamilyen kendőt, amivel eltakarhatjuk a szánkat és az orrunkat, valamint egy szemüveget, ami védi a szemeket.

5. Tisztítsuk meg a házi kedvenceket is!
Hazaérve hiába takarítunk ki, zuhanyozunk le, mert kutyánk szőrén rengeteg pollen képes megtapadni. Ezért ha hagyják magukat, a kutyákat is tanácsos megfürdetni a séták után.

Animáció: HáziPatika.com

2012.05.21 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések