Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Öt tévhit az egészséges táplálkozásról

kategória: Táplálkozás

Ha az egészséges táplálkozás és a diétázás ugyanaz lenne, akkor sokan egész életükben fogyókúráznának. Csakhogy nem ugyanaz. Íme, a leggyakoribb tévhitek:

1. tévhit: Ha valaki egészségesen eszik, biztosan fogyókúrázik.
A legtöbb ember összekeveri a diétát a koplalással, illetve azt hiszi, hogy le kell mondania kedvenc ételeiről. Akár ideális a testsúlyunk, akár fogyni próbálunk, az egészséges táplálkozás nem fogyókúra. Az egészséges életmód kulcsa azonban mindenképpen az egészséges étrend.

2. tévhit: Az egészséges táplálkozás unalmas, rossz ízű, és sosem lehet tőle jóllakni.
Legyünk őszinték, az egészséges étel ízletesebb lehet, hosszabb időre eltelíthet, mint az egészségtelen ételek, és bőven van miből választani. Sokan, akik egészséges étrendre váltottak, esküsznek arra, hogy egyáltalán nem hiányoznak nekik a korábban fogyasztott, egészségtelen ételek.

3. tévhit: A fogyásnak van valamilyen titka.
Abszolút semmilyen titok, csodaszer vagy trükk nincs a fogyás mögött. Mindnyájan mások vagyunk, ezért az úgynevezett titkos fogyókúrás programok csak bizonyos embereknek válnak be, biztosan nem mindenkinek. Ráadásul gyakran kiderül, hogy ezek a fogyókúrák csak rövid ideig hatnak.

4. tévhit: A sikerhez állandóan számolgatni kell a kalóriákat.
Igaz, érdemes jegyzetelni az étrendünket, nem feltétlenül szükséges. Többnyire azoknak kell számolniuk a kalóriákat, akik nem fogyasztanak igazán egészséges ételeket.

5. tévhit: Egészségesen táplálkozni nehéz és bonyolult.
Az egészséges étrend követéséhez nem kell atomtudósnak lennünk. Ahhoz, hogy egészségesen táplálkozzunk, nem kell szakirányú diploma vagy doktori cím. Mindössze egy alapvető, könnyen kivitelezhető keretre van szükség, amely egyszerű szabályokkal lát el bennünket.

Aki unja a kilátástalan harcot, amit a fogyókúra fegyverét forgatva vív a fölösleges kilókkal, az válasszon inkább egy vonzóbb alternatívát: olyan életmódot, amely többek között az egészséges táplálkozáson alapul.

2011.03.30 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések