Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Öt pálya várja a korcsolyázókat a Velencei-tónál

kategória: Programajánló, Sport, sport-egészségügy

A befagyott Velencei-tavon öt korcsolyapálya várja a hétvégén a sportolni vágyókat. A tó egyik legnagyobb természetes korcsolyapályáját ezen a hétvégén is az agárdi Pop Strandon nyitják meg, ahol zene, melegedő és büfé várja a vendégeket. Lehet fakutyát és korcsolyát is kölcsönözni. Csütörtökön már 14 centiméter vastag volt a jég, és a hétvégére tovább hízik. Szombatra több hektárnyi területről letakarítják a havat, így a Pop strandon tükörsima jégen sportolhatnak majd az odaérkezők. A jégre szállás megkönnyítésére új, a korábbinál nagyobb stéget is felállítottak.

Nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők, a nádasok közelébe, és vegyék figyelembe, hogy a zene elhallgatása egyben a korcsolyapálya aznapi "bezárását" is jelenti, szürkület után ugyanis életveszélyes lehet a jégre menni.

Gárdonyban a Sport Beach - Ökostrandon is zene, büfé, fakutyakölcsönző várja a sportolókat. A hétvégi szórakozást jótékony célú gyűjtéssel kötik össze. Minden pohár tea, forralt bor árából 10 forintot a tavon 12 éve szolgálatot teljesítő HBAID Rescue 24 Tűzoltó és Kutató Mentőcsoport mentő- és híradástechnikai eszközvásárlására létesített alapba fizetnek be.

A tó déli oldalán három velencei szakaszon is nyílnak korcsolyapályák. Az északi oldalon nem szabad a jégre menni, mert az ott nem egyenletesen vastag, helyenként balesetveszélyes.

2012.02.11 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések