Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

5 bevált módszer makacs köhögés ellen

kategória: Nátha-influenza

Elmúlt a láz, az izomfájdalom, nyoma sincs már a tüdőgyulladásnak - de a köhögés még mindig tart? Íme, öt módszer, amely enyhülést hozhat.

Párásító használata:
A párásító segít a gyulladt légzőszervi szövetek gyógyításában. Többféle kapható belőle. Teljesen megfelelnek a célnak a legolcsóbb típusok, amelyek hűvös ködöt hoznak létre a szobában. Kevesebb energiát használnak fel, mint a meleg ködöt létrehozók, és attól sem kell tartani, hogy felgyújtanak valamit.

Kerüljük a tejtermékeket:
A tejtermékek nyálkát képeznek, amire a legkevésbé sincs szükségünk akkor, amikor épp a felgyülemlett váladéktól próbálunk megszabadulni.

Víz:
A hidratáltság mindig jót tesz a szervezetnek. A hideg és a meleg víz egyaránt gyógyítja a torkot, emellett a hideg víz a duzzanatokat is enyhíti.

Méz:
Ne erősen feldolgozott, hanem minőségi nyers mézet fogyasszunk akár magában, akár teába keverve. A Pennsylvaniai Orvosi Egyetem vizsgálata szerint a 2-18 éves gyermekek köhögése és légúti gyulladása mézfogyasztás hatására hét napon belül elmúlt. A méz - egyes megfázás elleni gyógyszerekkel ellentétben - még mellékhatásokkal sem jár.

Természetes gyógymódok:
Fogyasszunk gyömbért és fokhagymát! Aki bírja, rágja el őket nyersen, de akinek ez nem megy, vízbe is dobhat pár szeletet, vagy főzhet belőlük teát. A torok hátsó részének hoz enyhülést a felaprított, felmelegített hagyma mézzel keverve. Együnk belőle egy kanállal, majd legalább egy órán keresztül ne igyunk semmit. Keverhetünk a mézbe fokhagymát, illetve fehér vagy fekete borsot is.

Mielőtt azonban bármilyen házi gyógymódhoz folyamodunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy köhögésünket nem valamilyen komoly betegség okozza! Keressük fel orvosunkat.

2012.03.15 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Költsünk tudatosan az egészségünkre!

Idősebb korban a krónikus betegségekre felírt gyógyszerek jelenthetik a legnagyobb kiadást - tudatos pénzügyi tervezéssel és néhány ötlettel azonban viszonylag olcsón foglalkozhatunk az egészségünkkel. Hat tippünk a testnek és a léleknek is jót tesz!

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések