Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

5 bevált módszer makacs köhögés ellen

kategória: Nátha-influenza

Elmúlt a láz, az izomfájdalom, nyoma sincs már a tüdőgyulladásnak - de a köhögés még mindig tart? Íme, öt módszer, amely enyhülést hozhat.

Párásító használata:
A párásító segít a gyulladt légzőszervi szövetek gyógyításában. Többféle kapható belőle. Teljesen megfelelnek a célnak a legolcsóbb típusok, amelyek hűvös ködöt hoznak létre a szobában. Kevesebb energiát használnak fel, mint a meleg ködöt létrehozók, és attól sem kell tartani, hogy felgyújtanak valamit.

Kerüljük a tejtermékeket:
A tejtermékek nyálkát képeznek, amire a legkevésbé sincs szükségünk akkor, amikor épp a felgyülemlett váladéktól próbálunk megszabadulni.

Víz:
A hidratáltság mindig jót tesz a szervezetnek. A hideg és a meleg víz egyaránt gyógyítja a torkot, emellett a hideg víz a duzzanatokat is enyhíti.

Méz:
Ne erősen feldolgozott, hanem minőségi nyers mézet fogyasszunk akár magában, akár teába keverve. A Pennsylvaniai Orvosi Egyetem vizsgálata szerint a 2-18 éves gyermekek köhögése és légúti gyulladása mézfogyasztás hatására hét napon belül elmúlt. A méz - egyes megfázás elleni gyógyszerekkel ellentétben - még mellékhatásokkal sem jár.

Természetes gyógymódok:
Fogyasszunk gyömbért és fokhagymát! Aki bírja, rágja el őket nyersen, de akinek ez nem megy, vízbe is dobhat pár szeletet, vagy főzhet belőlük teát. A torok hátsó részének hoz enyhülést a felaprított, felmelegített hagyma mézzel keverve. Együnk belőle egy kanállal, majd legalább egy órán keresztül ne igyunk semmit. Keverhetünk a mézbe fokhagymát, illetve fehér vagy fekete borsot is.

Mielőtt azonban bármilyen házi gyógymódhoz folyamodunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy köhögésünket nem valamilyen komoly betegség okozza! Keressük fel orvosunkat.

2012.03.15 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Gyógyító fürdők

Úgy érzi, hogy jót tenne sajgó vállainak, fájós derekának vagy végtagjainak, ha gyógyfürdőben kezeltethetné magát? Beszéljen orvosával! Cikkünkből megtudhatja, mi tartozik ehhez az ellátási formához.

tovább


Szponzorált hirdetések