Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Őszköszöntő betegklubos találkozót szervez a Rákliga

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló

Nyárbúcsúztató HER2 betegtalálkozóra várja az érdeklődőket szeptemberben a Magyar Rákellenes Liga, ahol előadásokkal, klub- és kézműves foglalkozásokkal is készülnek a szervezők. Az emlődaganatos betegeket érintő, a rák kezeléséről és az azt követő időszakról szóló előadások után Legéndi Veronika tart hastáncos előadást és bemutatót, megismertetve a közönséggel ezt a mozgásformát is, amely akár alternatíva is lehet a daganatos betegséggel szembeni küzdelemben. Az eseményre ellátogató hölgyek lekvárfőző versenyen is indulhatnak, a nyáron eltett finomságokat a helyszínen lehet névvel, címmel nevezni.

Információ

Mikor? 2010. szeptember 9., 15 óra
Hol? Arany 10, Tolnay Klári színházterem, 1065 Budapest, Arany János utca 10.A részvétel ingyenes, a részvételi szándékot azonban a 438-0814-as vagy a 335-0338-as telefonszámon, a Magyar Rákellenes Liga postacímén (1507 Budapest Pf. 7.), vagy a vera.pettendi@daylightmedia.hu e-mail címen előre jelezni kell.

Mi az a HER2?

Ma már tudható, hogy az emlőrák nem egységes kórkép, inkább egy gyűjtőfogalom, több, egymástól jól elkülöníthető ráktípus tartozik ide. Abban az esetben beszélünk HER2-pozitív emlőrákról, ha a HER2-receptorok nagyon nagy számban fordulnak elő az emlőrák sejtjeinek felszínén. Minden ötödik emlőrák ide tartozik. A megsokszorozott HER2-receptorok különböző módszerekkel kimutathatók, így a HER2-pozitív emlőrákos esetek kiválaszthatók.

További információk: www.her2.hu, www.vanholnap.hu, www.rakliga.hu

2010.09.07 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések