Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Összerúgtak 400 ezer forintot a devecseri cukorbetegeknek

kategória: Diabétesz, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Átadták a Devecser és Somló környéki települések Cukorbeteg Egyesületnek azt a 400 ezer forintot,a melyet a sanofi-aventis/Chinoin ajánlott fel az Újpest FC - Honvéd FC elleni bajnoki mérkőzésen a rúgott gólokért.

Ármai Károly a Devecser és Somló környéki települések Cukorbeteg Egyesületének elnöke a helyi diabétesz világnapi rendezvényen hangsúlyozta, hogy a cukorbetegek számára rendkívül fontos, hogy a lelki támogatás mellett a katasztrófa utáni zavaros helyzetben is megkapják a megfelelő, diabetikus élelmiszereket.

Háttér

Ármai Károly, a szombati rendezvény megálmodója maga is cukorbeteg lévén, több mint egy évtizeddel ezelőtt megdöbbenve tapasztalta, hogy a lakosság mintegy 80 százaléka egyáltalán nem ellenőrizteti vércukorszintjét. A felismerés indította el őt a cukorbetegség elleni harcban, melynek első csatájaként a lakosság több mint 20 százalékánál diagnosztizáltak diabéteszt a helyi falunapon történő vércukorszint méréseken. A falunapokon történő vércukorszint mérés mára a dán és a taiwani nagyköveteket is megmozgató egész napos rendezvénnyé nőtte ki magát a szombaton megtartott Cukorbetegek Világnapja keretében.


Rózsa Iván, a sanofi-aventis/Chinoin kommunikációs igazgatója kiemelte, a rendhagyó összefogással arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy cukorbetegen se feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról, sőt általa a betegség kialakulásának is elejét lehet venni.

"Minden adományt nagy örömmel fogad az egyesületünk, a felajánlott 400.000 Ft-ot rászorultsági alapon fogjuk elosztani, és nagyon köszönjük mind a cég, mind pedig a focisták igyekezetét" - tette hozzá Ármai Károly az összeg átvételekor.

A gyógyszergyártó cég "Együtt többet tehetünk" programja a támogatás átnyújtásával azonban még nem ért véget; az Újpest és a Honvéd játékosai által a Diabétesz Napon viselt egyedi, aláírt mezeket árverésre bocsájtották, és a befolyt összeget a Diabétesz Junior - Magyar Cukorbeteg Gyermekek Országos Szövetségének javára ajánlják fel. Az aukció jelenleg is folyik hazánk egyik legnagyobb aukciós portálján.

2010.11.24 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések