Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Összenőttek a mellüknél

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Várandósság

Születésüktől fogva a mellüknél és a hasuknál összenőtt marokkói sziámi ikereket választottak szét sikeresen szombaton egy rijádi kórházban - számolt be az SPA állami hírügynökség.

Safát és Marwát, akik egy májon és egy emésztőrendszeren osztoztak, a King Abdul Aziz egészségügyi központban műtötték meg, ahol az ikreket a szaúdi fővárosba érkezésük napján, április 4-én szüleikkel együtt elhelyezték. Abdullah király állta tartózkodásuk és orvosi ellátásuk teljes költségét. Ez volt a 19. ilyen jellegű operáció, amit sikerrel végeztek el a központban, nagyrészt a királyi család költségén. Egy iraki sziámi ikerpárt várhatóan szeptemberben fognak megműteni.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.07.15 09:29:35

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Tennivalók halálozás esetén

Bármennyire fájdalmas egy hozzátartozó elvesztése, beszélnünk kell erről is, lehetőleg még mielőtt bekövetkezne. A sokkoló gyász pillanatában ugyanis nehéz arra gondolni, hogy a haláleset kapcsán sürgős teendők, intéznivalók adódnak.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések