Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ősszel ismét Gyalogló Nap - csatlakozzon Ön is!

kategória: Programajánló

Október 9-10-én a világ 60 országához hasonlóan hazánkban is megrendezésre kerül a Gyalogló Nap, vagy ahogyan azt a világ számos országában ismerik: a World Walking Day.

Az eseményt 1992. június 7-én indították útjára nemzetközi mozgalomként a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva a szervezők. 1995-ben már a Föld öt kontinensén rendeztek gyalogló napot, míg hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába. Tavaly már 82 országban gyalogoltak együtt a rendezvényen, melynek közvetlen célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, a lehető legtöbb ember mozgósítása a rendszeres testmozgás érdekében.

Információ

Időpont: 2010. október 9-10.
Nevezési határidő: 2010. augusztus 31.
Nevezési díj: 6000 FtAz eseményt a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja, és a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban zajlik. Résztvevő bárki lehet (lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül), aki a nevezésben foglaltakat elfogadja, és hajlandó az ajánlott 5-10 km-es túratávon végiggyalogolni.

Az esemény fontos kitétele, hogy futni tilos! A szervezők által megjelölt helyszínek folyamatosan jelennek meg a Magyar Szabadidősport Szövetség oldalán, ahol további részletek is olvashatók a rendezvényről.

2010.08.25 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések