Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Őssejtekkel növelni lehet a vörösvértest-termelést

kategória: Őssejt

Emberi őssejtek felhasználásával akár százszorosára növelték a vörösvértestek termelődését amerikai kutatók. A Stem Cells Translational Medicine című szakfolyóiratban ismertetett új eljárással jelentősen növelni lehetne a vérátömlesztéshez szükséges vér mennyiségét bármely vércsoport esetében. (A jelenlegi vérellátási rendszerben időnként és helyenként vérhiány áll elő, ezt szüntethetnék meg, a vérellátást tehetnék zökkenőmentessé ezzel.)


Eric Bouhassira, a New York-i Albert Einstein orvosegyetem kutatója, a tanulmány egyik szerzője elmondta: esetenként tízszeresére-százszorosára tudták növelni a vörösvértestek számát azzal a "koktéllal", amelyet különféle sejtszámot növelő módszerek kombinálásával alkottak meg. A felhasznált őssejtek között köldökzsinórvérből és keringő vérből származó őssejtek, valamint embrionális őssejtek voltak - idézte a közleményt a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

Animáció: HáziPatika.com

2012.08.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések