Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Őssejtekkel növelni lehet a vörösvértest-termelést

kategória: Őssejt

Emberi őssejtek felhasználásával akár százszorosára növelték a vörösvértestek termelődését amerikai kutatók. A Stem Cells Translational Medicine című szakfolyóiratban ismertetett új eljárással jelentősen növelni lehetne a vérátömlesztéshez szükséges vér mennyiségét bármely vércsoport esetében. (A jelenlegi vérellátási rendszerben időnként és helyenként vérhiány áll elő, ezt szüntethetnék meg, a vérellátást tehetnék zökkenőmentessé ezzel.)


Eric Bouhassira, a New York-i Albert Einstein orvosegyetem kutatója, a tanulmány egyik szerzője elmondta: esetenként tízszeresére-százszorosára tudták növelni a vörösvértestek számát azzal a "koktéllal", amelyet különféle sejtszámot növelő módszerek kombinálásával alkottak meg. A felhasznált őssejtek között köldökzsinórvérből és keringő vérből származó őssejtek, valamint embrionális őssejtek voltak - idézte a közleményt a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

Animáció: HáziPatika.com

2012.08.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Erzsike néni titka

Igen, a legendák köztünk élnek! Sőt, megszólaltathatók, kifaggathatók! Megtudhatjuk tőlük, mi az a plusz, mi az a hajtóerő, ami például háromszoros olimpikonná tehet egy tornászlányt, és mi a titka, hogy ma, 83 éves korában is energiát sugároz magából?

tovább

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések