Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Orvosok és színészek az eutanáziáról

kategória: Programajánló

Beszélgetésére várják orvosok és színészek az érdeklődőket a Centrál Színházba, a Mégis, kinek az élete? című előadást követően december 7-én. Szó lesz az előadás által felvetett orvosi etikai kérdésekről, az egészségügy és az állampolgár viszonyáról, olyan tabunak számító kérdésekről is, mint az eutanázia. A negyed tízkor kezdődő eseményre azokat is várják, akik korábban látták az előadást, és azokat is, akiket csupán a téma érdekel.

Brian Clark drámájának főhőse egy szobrászművész, aki autóbaleset következtében lebénul. A darab a kórházi kezelés időszakát dolgozza fel, amikor a szobrász ráébred, hogy nem akar munka, szerelem és cél nélkül tovább élni. Harcba száll az élete és halála fölötti rendelkezés jogáért.

Az előadást követő beszélgetés ötlete a Semmelweis Egyetem HuMánia Pályaszocializációs Műhelytől származik - mondta Puskás Tamás igazgató, az előadás rendezője, aki maga is részt vesz az eseményen. A színészek: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Vanda, Papp János, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter. A HuMánia Pályaszocializációs Műhely egyetemi készségfejlesztő csoport, amely arra törekszik, hogy a felnövekvő orvos-generációk egyre erősebb humán készségekkel vértezetten lépjenek be az egészségügy rendszerébe.

2011.12.07 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  Izomregeneráció, nyújtás

  Az édes pihenés legalább olyan fontos, mint a becsületesen elvégzett edzésmunka, mert a regenerációs fázisban piheni ki a szervezet magát, töltődik fel újra energiával, és kerül magasabb szintre. A terhelés és a pihenés egységet kell, hogy alkosson.

  tovább

  Praktikák:

  Mozgássorok

  Mozgássorok
  tovább

  Tippek:

  A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


  Szponzorált hirdetések