Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Orvosok és színészek az eutanáziáról

kategória: Programajánló

Beszélgetésére várják orvosok és színészek az érdeklődőket a Centrál Színházba, a Mégis, kinek az élete? című előadást követően december 7-én. Szó lesz az előadás által felvetett orvosi etikai kérdésekről, az egészségügy és az állampolgár viszonyáról, olyan tabunak számító kérdésekről is, mint az eutanázia. A negyed tízkor kezdődő eseményre azokat is várják, akik korábban látták az előadást, és azokat is, akiket csupán a téma érdekel.

Brian Clark drámájának főhőse egy szobrászművész, aki autóbaleset következtében lebénul. A darab a kórházi kezelés időszakát dolgozza fel, amikor a szobrász ráébred, hogy nem akar munka, szerelem és cél nélkül tovább élni. Harcba száll az élete és halála fölötti rendelkezés jogáért.

Az előadást követő beszélgetés ötlete a Semmelweis Egyetem HuMánia Pályaszocializációs Műhelytől származik - mondta Puskás Tamás igazgató, az előadás rendezője, aki maga is részt vesz az eseményen. A színészek: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Vanda, Papp János, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter. A HuMánia Pályaszocializációs Műhely egyetemi készségfejlesztő csoport, amely arra törekszik, hogy a felnövekvő orvos-generációk egyre erősebb humán készségekkel vértezetten lépjenek be az egészségügy rendszerébe.

2011.12.07 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Makuladegeneráció

  Szemünk fénye

  Az időskori makuladegeneráció az időskori vakság első számú oka Magyarországon. A betegség a sárgafoltot (makulát) támadja meg, és fokozatosan rontja az éleslátást. Magyarországon minden hetedik 50 év feletti embernél kialakult már a kór.

  tovább

  Tippek:

  Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


  Szponzorált hirdetések