Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Orvosok és színészek az eutanáziáról

kategória: Programajánló

Beszélgetésére várják orvosok és színészek az érdeklődőket a Centrál Színházba, a Mégis, kinek az élete? című előadást követően december 7-én. Szó lesz az előadás által felvetett orvosi etikai kérdésekről, az egészségügy és az állampolgár viszonyáról, olyan tabunak számító kérdésekről is, mint az eutanázia. A negyed tízkor kezdődő eseményre azokat is várják, akik korábban látták az előadást, és azokat is, akiket csupán a téma érdekel.

Brian Clark drámájának főhőse egy szobrászművész, aki autóbaleset következtében lebénul. A darab a kórházi kezelés időszakát dolgozza fel, amikor a szobrász ráébred, hogy nem akar munka, szerelem és cél nélkül tovább élni. Harcba száll az élete és halála fölötti rendelkezés jogáért.

Az előadást követő beszélgetés ötlete a Semmelweis Egyetem HuMánia Pályaszocializációs Műhelytől származik - mondta Puskás Tamás igazgató, az előadás rendezője, aki maga is részt vesz az eseményen. A színészek: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Vanda, Papp János, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter. A HuMánia Pályaszocializációs Műhely egyetemi készségfejlesztő csoport, amely arra törekszik, hogy a felnövekvő orvos-generációk egyre erősebb humán készségekkel vértezetten lépjenek be az egészségügy rendszerébe.

2011.12.07 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Tippek:

  Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


  Szponzorált hirdetések