Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Országos ellenőrzés a nemdohányzók védelmében

kategória: Dohányzás

A nemdohányzók védelmében indított hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat. Közterületeket, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, hivatalokat és bevásárlóközpontokat ellenőriznek, hogy betartják-e ott a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait. A dohányzási szabályok betartásának ellenőrzése nem csak a hétköznapokra és a napi munkaidőre korlátozódik majd.

A kampányszerű akciókon kívül is rendszeresen ellenőriznek a tisztiorvosi szolgálat munkatársai. A jogszabály tavaly január elsejei szigorítása óta 57 500 ellenőrzést végeztek, és a három hónapos türelmi idő lejárta után 12 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Azokra a helyekre többször is visszamennek, ahol korábban szabálytalanságot találtak.

A legtöbb kihágást a vendéglátó- és szórakozóhelyeken, valamint a közterületeken tapasztalták az ellenőrök, de szabtak ki bírságot felsőoktatási intézményben és sportcentrumban is. A szállodákban tartott vizsgálatok során megállapították, hogy a szálláshelyek a törvény betartását illetően nem térnek el az átlagtól, ezer szállodából hatban találtak problémát.

2013.02.18 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fogászati ellátás 60 év felett, illetve közgyógyellátottaknál

Ahogy idősödünk, úgy válik egyre gyakoribbá, hogy szükség van a fogak pótlására, ám ezek kedvezményesen járnak, illetve indokolt esetben közgyógyellátottaknak általában ingyenesek.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések