Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Örökbefogadó nap az Illatos úton

kategória: Programajánló

Örökbefogadó napot tartanak az Illatos úton: a budapesti Ebrendészeti Telepen drámaivá vált a helyzet, 94 férőhelyén jelenleg csaknem kétszáz gazdátlan kutya várja, hogy gazdára találjon. Január 19-én szombaton 10 és 15 óra között az állatvédő szervezetek különböző szolgáltatásokkal igyekeznek megkönnyíteni az örökbefogadást: önkéntesek helyszíni tanácsadást végeznek, a Vigyél Haza Alapítvány kutyakozmetikusai megnyírják, fésülik és megszépítik a gazdit kereső ebeket, fotók is készülnek róluk, az alapítvány januárban megkezdett Születésszabályozási Programja keretében pedig valamennyi ezen a napon örökbe fogadott, legalább 5 hónapos kan és szuka kutya ivartalanítási költségét is átvállalják.

Az Állatmentő Liga a szombaton gazdára talált ebek egy év múlva esedékes veszettség elleni oltásának díját állja, és egy induló csomaggal segíti az új kutyatulajdonosokat. A Cerberos Kutyaiskola pedig kedvezményes kutyakiképzésre ad lehetőséget. Az állatok ezen a napon is oltva, féregtelenítve, regisztrált mikrochippel ellátva, ötezer forint térítési díj ellenében kerülhetnek új otthonukba.

A telep munkatársai felhívják a gazdák figyelmét, akiknek kedvence a szilveszteri időszakban kóborolt el, keressék fel az Illatos úti telepet, hogy még az Örökbefogadó Nap előtt megtalálhassák elveszett állataikat.

2013.01.17 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tippek:

    A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


    Szponzorált hirdetések