Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Örkény kert: színházi évadnyitó

kategória: Programajánló

Az Örkény Színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszönti az új évadot a Madách téren; zenés évadajánlót, koncerteket és fotókiállítást is láthatnak az érdeklődők az Örkény kert elnevezésű eseményen szeptember 3-án.

Az Örkény István Színház és Erzsébetváros Önkormányzatának közös programja délelőtt tíz órától este tízig tart. Az évadnyitó rendezvényen tájékoztatják az érdeklődőket az Örkény Színház munkájáról, a jövő évad részleteiről.

A színház közlése szerint régi álmuk, hogy a Madách tér szép park legyen platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt kávéházakkal. Ezen a napon a parkoló kiürítésével, a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett növényekkel díszített teret hoznak létre, ahová egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítanak fel.

A koncerteket a nagyszínpadra tervezik, de az egész téren és a színház előcsarnokában is zajlanak programok egész nap. Az eseményen felidézik a Madách tér múltját, és felhívják a környék lakóinak figyelmét arra, hogy mennyi lehetőség rejlik jövőjében. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vették, hogy a családok is élvezhessék ezt a napot.

Fellépnek: Für Anikó, a Kolompos együttes, Huzella Péter, a HOPPartklub, a Harmónia Garden Band és a Molnár Antal Zeneiskola növendékei, a Tintaló Társulás. Az színházban Éjszakák és Nappalok Erzsébetvárosban címmel fotókiállítás várja az érdeklődőket. Komolyzenei minikoncertet is terveznek a Liszt-év jegyében; az esemény díszvendégének Kocsis Zoltánt kérték fel.

2011.09.02 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  A demencia kivizsgálása

  A szellemi leépülés különböző fajtáit orvosi nyelven demenciának (elbutulásnak) nevezzük. Lássuk, miről is van szó, és hogyan történik kivizsgálása.

  tovább

  Tippek:

  Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.

  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább


  Szponzorált hirdetések