Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Öregítő szokások

kategória: Öregedés

Hogy lehet az, hogy egyes nők mintha húszéves koruk óta nem változnának, míg másokat a valódinál tíz évvel idősebbnek néznek? Szakértők szerint a ráncok és a bőrön lévő foltok egyértelműen a túlzásba vitt napozás következményei, de mindennapi tevékenységeink között is találhatunk olyanokat, amelyek felgyorsítják az öregedést. Felsorolunk öt ilyen rossz szokást:

Folyamatos fogyókúrázás
Akire eddig jellemző volt a jojó-effektus, és nem állja meg, hogy ki ne próbáljon újabb drasztikus diétákat, jobban teszi, ha felhagy ezzel a szokásával. Az extrém fogyókúrák rövid időre talán megszabadítanak a felesleges kilóktól, de csíkossá teszik a bőrt, lassítják az anyagcserét, és ártalmasak a szívre. A hirtelen súlyveszteség csúnya soványsághoz és öreges kinézethez vezethet.

Túl sok feladat vállalása
Ha eddig folyamatosan rohant, itt az ideje lassítani. Az idegeskedés, a stressz és az aggodalmaskodás hamar meglátszik a homlokon kialakuló ráncokon. Tanulja meg kezelni a stresszt! Iratkozzon be egy jógatanfolyamra, és sajátítsa el a lazító légzéstechnikákat.

Az edzés elbliccelése
Nem tragédia, ha néhanapján nem jut el az edzőterembe, de a túl sok kihagyott alkalom az izmok lanyhulásához és az állóképesség csökkenéséhez vezet. Amelyik nap nem ér rá egy teljes edzésprogram elvégzésére, iktasson be 20 perc sétát, vagy ugrókötelezzen 10 percen át. Már ennyi is elég az anyagcsere felgyorsításához, a véráramlás élénkítéséhez.

Lefekvés sminkben
Ez az egyik fő hiba, amellyel mihamarabb fel kell hagyni. Az arcon hagyott festék eltömíti a pórusokat, és megakadályozza a sejtek regenerálódását. Minden este szánjunk időt a smink teljes eltávolítására és a megfelelő arckezelésre, így bőrünk sokáig fiatalos marad.

A szem dörzsölése
A szem alatti rész van a leginkább kitéve a ráncosodásnak. Ne siettessük ezt a folyamatot állandó dörzsölgetéssel. Ha frissítésre van szüksége a területnek, inkább meleg vizes törölközőt használjunk, vagy tegyünk rá langyos teával töltött párnácskákat.

2011.05.31 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Az én házam az én váram

Tetszik, nem tetszik, a reflexek az élet második felében lassulnak, a mozgás szükségszerűen óvatosabbá válik, és jócskán felértékelődik az, amire eddig kevés gondot fordítottunk: az otthon biztonsága.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések