Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Öregedésgátló fogkrém a szépségért és az egészségért

kategória: Fog- és szájbetegségek, Öregedés, Új termékek, szolgáltatások

Fogápolási szempontból a magyarok törődnek a legkevesebbet magukkal Közép-Európában - derült ki egy kutatásból. A középkorú magyar nők negyede csak baj esetén megy fogorvoshoz, és bár fontosnak tartják a fogak szépségét, a szájápolást mégis inkább egészségügyi "feladatnak" gondolják, amivel nem esztétikai, hanem orvosi szempontból kell foglalkozni.

Médiatár főoldal
videó

Az ötperces fogmosás titka

Az ötperces fogmosás titka
Az öt ország (Magyarország, Csehország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia) 500-500, 40 és 60 év közötti hölgylakosának megkérdezésével készült felmérésből kiderült, hogy a magyaroknak van a legtöbb fogpótlása, és minden második válaszadónak olyan súlyos fogproblémákkal is meg kell küzdenie, mint amilyen fogkő, a fogínyvérzés. Egyharmaduknak pedig ennél komolyabb panaszai (fogínygyulladása, ínysorvadása) vannak.

Az életkor előrehaladtával csökken a nyáltermelés, elvékonyodik a szájnyálkahártya, fokozódik a zománckopás mértéke, nő a szuvas fogak, fogtömések és pótlások száma, az ínyvisszahúzódás következtében szabaddá válik a fognyak, jelentősen emelkedik az érzékeny fogak mennyisége, és fokozódik a fogínygyulladás valamint a fogágybetegség előfordulásának aránya. Szerencsére, a rendszeres fogorvosi szűrővizsgálatok, a helyes fogmosási technika, a megfelelő fogkefe és fogkrém segítségével sok problémát meg lehet előzni.

A Signal legújabb fejlesztése, a speciális Anti-Age fogkrém, mely összetevői segítségével hatékonyabb az idősebb korosztálynak. A fluorid a fogszuvasodás és a fogzománc kopása ellen véd, a kalcium-hidroxiapatit elősegíti a zománc helyreállítását, a cink-citrát a plakk baktériumainak anyagcseréjét gátolja, ezzel hozzájárul az egészséges fogíny megőrzéséhez. Az E-vitamin segít megelőzni a fogíny gyulladásos betegségeit, a kálium-citrát mérsékli a fog érzékenységét, a szilícium-dioxid pedig hatékonyan távolítja el a fog felszínéről az elszíneződéseket.

2010.03.26 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések