Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Önnek is az Újházi tyúkhúsleves a kedvence? Ha nem, akkor szavazzon!

kategória: Gondolta volna?, Táplálkozás

A sertéspörkölt hátul kullog, az Újházi tyúkhúsleves elhúzott azon a szavazáson, amelyet a www.kedvencetel.hu-n tartanak.

Eddig már több mint tízezren szavaztak egy hét alatt. Még három hétig lehet szavazni és az eredmények napról napra változnak.

A NetPincér.hu Magyarország legnagyobb ételrendelő portálja szervezésében egy hete Torkos Csütörtökön indult szavazás célja megtudni, hogy Mi Magyarország kedvenc étele? A szavazáson huszonöt levesre, huszonöt főételre és huszonöt desszertre voksolhatunk.

A legtöbb szavazatot a levesekre adták le. Ebben a kategóriában az Újházi tyúkhúsleves vezet a babgulyás előtt, kis hátránnyal harmadik a halászlé. Érdekes, hogy a "közétkezetés favoritja" a vegyes gyümölcsleves csak a 17. helyen áll. Az eddigiek alapján pedig a tarhonyalevest nem nagyon szeretjük, leszakadva a mezőnytől mindössze 116 szavazattal a sereghajtó.


A főételek kategória élén a töltött káposzta áll meggyőző előnnyel a brassói aprópecsenye előtt, mely a második. Meglepetésre minimális különbséggel a lecsó harmadik.

Ugyanakkor váratlan fejlemény, hogy a paprikás krumpli és a krumplis tészta megelőzi a sertéspörköltet, amely csak a 23. helyet kapta eddig.

A desszertek közül a Somlói galuska áll az élen, fej-fej mellett a madártejjel. A harmadik a kedvencek listáján a házi palacsinta. Sokak kedvence a mákos guba jelentős hátránnyal a középmezőnybe a hetedik helyre szorult, pedig kezdetben előkelő helyen állt.

A szavazás eddigi legnagyobb vesztese a rakott krumpli, amely az előszavazáson akkor nagy meglepetésre az élen végzett, most azonban az ötödik helyre szorult vissza jelentős hátránnyal.

"Érdekes, hogy a legkedveltebb ételek köszönőviszonyban sincsenek a legtöbbet rendeltekkel. Az eddig legtöbb szavazatot kapott ételek a vasárnapi- és ünnepi ebédek menüjét idézik, mintha az anyák dicsérete lenne. Úgy tűnik, mintha az anyák lennének a gasztronómiai hagyományok őrzői és formálói" - vélekedik Perger Péter a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.

Eredményhirdetés március 23-án.

A szavazás a www.kedvencetel.hu oldalon található.

2010.02.27 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább


Szponzorált hirdetések