Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Önnek is az Újházi tyúkhúsleves a kedvence? Ha nem, akkor szavazzon!

kategória: Gondolta volna?, Táplálkozás

A sertéspörkölt hátul kullog, az Újházi tyúkhúsleves elhúzott azon a szavazáson, amelyet a www.kedvencetel.hu-n tartanak.

Eddig már több mint tízezren szavaztak egy hét alatt. Még három hétig lehet szavazni és az eredmények napról napra változnak.

A NetPincér.hu Magyarország legnagyobb ételrendelő portálja szervezésében egy hete Torkos Csütörtökön indult szavazás célja megtudni, hogy Mi Magyarország kedvenc étele? A szavazáson huszonöt levesre, huszonöt főételre és huszonöt desszertre voksolhatunk.

A legtöbb szavazatot a levesekre adták le. Ebben a kategóriában az Újházi tyúkhúsleves vezet a babgulyás előtt, kis hátránnyal harmadik a halászlé. Érdekes, hogy a "közétkezetés favoritja" a vegyes gyümölcsleves csak a 17. helyen áll. Az eddigiek alapján pedig a tarhonyalevest nem nagyon szeretjük, leszakadva a mezőnytől mindössze 116 szavazattal a sereghajtó.


A főételek kategória élén a töltött káposzta áll meggyőző előnnyel a brassói aprópecsenye előtt, mely a második. Meglepetésre minimális különbséggel a lecsó harmadik.

Ugyanakkor váratlan fejlemény, hogy a paprikás krumpli és a krumplis tészta megelőzi a sertéspörköltet, amely csak a 23. helyet kapta eddig.

A desszertek közül a Somlói galuska áll az élen, fej-fej mellett a madártejjel. A harmadik a kedvencek listáján a házi palacsinta. Sokak kedvence a mákos guba jelentős hátránnyal a középmezőnybe a hetedik helyre szorult, pedig kezdetben előkelő helyen állt.

A szavazás eddigi legnagyobb vesztese a rakott krumpli, amely az előszavazáson akkor nagy meglepetésre az élen végzett, most azonban az ötödik helyre szorult vissza jelentős hátránnyal.

"Érdekes, hogy a legkedveltebb ételek köszönőviszonyban sincsenek a legtöbbet rendeltekkel. Az eddig legtöbb szavazatot kapott ételek a vasárnapi- és ünnepi ebédek menüjét idézik, mintha az anyák dicsérete lenne. Úgy tűnik, mintha az anyák lennének a gasztronómiai hagyományok őrzői és formálói" - vélekedik Perger Péter a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.

Eredményhirdetés március 23-án.

A szavazás a www.kedvencetel.hu oldalon található.

2010.02.27 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések