Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Önnek egy új üzenete van: Ön szifiliszes!

kategória: Fertőző betegségek, Gondolta volna?, Szexológia

Mostantól csak egy kattintás, és máris értesítettük partnerünket, hogy esetlegesen valamilyen szexuálisan terjedő betegséggel fertőztük meg őket - legalábbis az USA néhány államában.

Egy felmérés szerint 30 ezer ember használta már az inSPOT névre keresztelt szolgáltatást, amellyel azt tudathatják partnerükkel, hogy megfertőződhettek szifilisszel, gonorrhoeával, HIV-vel vagy más betegségekkel. A 2004-ben alapított weboldal először csak homoszexuális férfiak számára állt rendelkezésre, de ma már bárki használhatja, a partner e-mail címének megadása után mindenki eldöntheti, megadja-e nevét vagy anonim kíván maradni. A hivatalos szervek nem próbálják meg felkutatni a nemi betegség bejelentése után a partnereket, kivéve ha szifiliszről van szó, így ez egy hiánypótló szolgáltatás. A 2006-ban és 2007-ben elküldött figyelmeztetések 15 százaléka szólt gonorrhoea-fertőzésről, 15 százalék szifiliszről, 9 százalék HIV-ről és 12 százalék chlamydiáról.

"Az internetes kommunikáció világában élünk" - mondta el Dr. Jeffrey Klausner, a San Franciscó-i Közegészségügyi Hivatal szexuális betegségeket megelőző és ellenőrző szolgálatának vezetője. "A legtöbb ember minden nap online van." Elenyésző azok száma, akik arról panaszkodnak, hogy valaki zaklatásra használja a rendszert, így ettől nem kell tartanunk. Dr. Richard Rothenberg, a Georgia Állami Egyetem Közegészségügyi Intézetének professzora szerint a szolgáltatás sajnos nem alkalmas annak felmérésére, hogy milyen hatékony az átvitel megelőzésében a partner értesítése, mivel az inSPOT anonim, ám úgy tűnik, az erkölcsi megközelítés szempontjából hatásosabb, mint a hagyományos értesítés.

2008.10.27 14:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Barbie középkorúan is hódítani akar

Elég egy pillantást vetnünk az újságok fogyókúrás oldalaira, hogy láthassuk: a nyugati társadalmakban manapság a karcsúság jelenti az egészséget és a szépséget. Nem véletlen hát az evészavarok egyre gyakoribbá válása sem. Sokan rettegnek a túlsúlytól.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések