Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Önkialvó cigaretta - ez a jövő

kategória: Dohányzás, Gondolta volna?, Szenvedélybetegségek, Új termékek, szolgáltatások

Három év múlva már csak tűzbiztos, önmagától is kialvó cigarettát lehet kapni a boltokban - állítja a Die Welt német napilap.

Az újság az Európai Bizottságból származó biztos információkra hivatkozik cikkében: közlése szerint pár év múlva minden dohányos önkialvós cigarettát fogyaszt majd az Unióban. Úgy tudni, a tűzbiztos cigi két fröccsöntött - cellulóz vagy alginát - gyűrűt tartalmaz majd, amelyek megakadályozzák a szál önégését, ízük pedig nem érzékelhető.

"Az új típusú cigaretták bevezetésével az EU-ban évente legalább 2000 emberélet menthető meg" - mondta a hír kapcsán Meglena Kuneva uniós fogyasztóvédelmi biztos hozzátéve, hogy rengeteg sérül meg vagy hal meg olyan tüzek miatt, amelyeket égve felejtett cigaretták okoznak. Az új biztonsági intézkedések miatt ráadásul a dohányáru sem drágulna, mivel a bevezetési költségek minimálisak lesznek.

[Forrás: OrientPress]
Animáció: HáziPatika.com

2008.08.19 16:53:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések