Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A tarhonyaleves lett a legkevésbé szeretett étel a kedvencek között

kategória: babaszoba.hu, Gondolta volna?, Táplálkozás

77 ezer internetező nyilvánított véleményt és szavazta meg Magyarország kedvenc ételeit - a felsorolt 75 étel közül a legtöbb szavazatot az Újházi tyúkhúsleves kapta a NetPincér.hu által indított Magyarország Kedvenc Étele szavazáson.

  
 

Az eredményhirdetés

 
A leginkább kedvelt főétel a töltött káposzta lett, a desszertek között pedig a madártej lett a győztes.

Az Újházi tyúkhúsleves győzelme már szinte az első két hétben eldőlt, összesen 26 ezernél többen állították azt, hogy ez az egyik kedvenc magyar ételük. A majdnem öt héten át tartó szavazás során végig vezette a ranglistát ez a leves.
Régebben nagy darab tyúk vagy kakashúsok voltak ebben a levesben csontjukkal együtt, ma már inkább csészében szervírozzuk és zöldségekhez hasonlóan a húst is vékony metéltre (julienre) vágjuk - mondta az eredményhirdetésen Várhelyi Miklós, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöki megbízottja.

A töltött káposzta valóban hagyományos magyar étel, a fogadások, rendezvények szinte kötelező eleme - mondta el Várhelyi Miklós, aki hozzátette, hogy ma már tilos a kész töltött káposzta tetejét vagy a hozzá kínált tejfölt paprikás zsiradékkal meglocsolni. Ez semmit nem ad hozzá az ízhez, viszont felesleges kalóriákat tartalmaz.

A madártejről azt mondta el a szakember, hogy érdekes módon nem is annyira magyar, ugyanis francia eredetű. Ám az elmúlt évtizedekben annyira a háziasszonyok a családi menü részévé tették.
Tudta?

A bablevest már a vándorlásaink idején is főztek kondérban szabad tűzön, később a gulyás levessel összekeverve alakult ki a babgulyás.


A második helyezett ételek: babgulyás, brassói aprópecsenye, somlói galuska.
A harmadik helyezettek: halászlé, lecsó, palacsinta.

Azt várjuk hogy a szavazás eredményeként ezek az ételek egyre több étlapon megjelennek - mondta Perger Péter a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség összeállította a mindhárom kategória győztes ételének ajánlott receptjét, melyek a www.kedvencetel.hu oldalról lesznek letölthetők.
Fontos!

A jó somlói galuska háromféle piskótából készül. A csokis és vaníliás mellett diós piskótát is kell rétegezni, és az elkészült édességet hagyni kell állni néhány órát, hogy az ízek "összeérjenek".


Szavazni eleve arra a 25 levesre, 25 főételre és 25 desszertre lehetett, amelyet 5000 internethasználó véleménye alapján Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke véglegesített. A legkedveltebb 75 ételből az utolsó helyezett lett 725 szavazattal a tarhonyaleves.
A sereghajtók közé került a korhelyleves, lencseleves, rizses hús, a sertéspörkölt, birkapörkölt, a piskótatekercs, a rigójancsi, rizsfelfújt.

Kéky Kira

2010.03.24 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Azok a boldog nyugdíjas évek...

A háztól az utazásig ezer dolognál természetesnek tartjuk, hogy meg kell tervezni. Miért lenne más a helyzet éppen a nyugdíjas évekkel? Mi magunk döntjük el, hogy anyagi biztonságban telnek-e.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések