Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ön is megiszik évente 18 liter szeszt?

kategória: Alkoholizmus, Egészségügyi tájékoztatás, Táplálkozás

A magyarok isszák a legtöbbet az Unióban - évente átlagosan 18 liter száz százalékos alkoholt - állt a WHO (Egészségügyi Világszervezet) két évvel ezelőtti jelentésben, most pedig a szervezet felszólította a tagállamokat, hogy dolgozzanak ki egységes stratégiát az alkoholprobléma megoldására.

Hazánk nem rendelkezik ilyen tervezettel pedig a probléma nálunk a legnagyobb a Közösségben.

Hazánkban az évente elfogyasztott 18 liter (száz százalékos, tehát tiszta) szesz negyede illegálisan előállított alkohol.
Csak összehasonlításként a leggyakrabban szórakozni járó britekre 13 liter, míg a "legnyugisabb" máltaiakra 7 liter jut.

A riasztó adatok ellenére a kormány eddig nem rendelkezett megfelelő tervezettel az alkoholfogyasztás visszaszorítására, melynek oka az Egészségügyi Minisztérium átalakítása volt. Székely Tamás nemrég kinevezett szakminiszter azonban változtatni akar ezen és már a tárca előtt van az Alkoholpolitika- és stratégia című tervezet, mely többek között tartalmazza a reggeli italárusítás korlátozását, a tömény szeszesitalok adójának emelését, valamint felvetődött, hogy a cigarettához hasonlóan az alkoholos üvegeken is lehetnének elrettentő feliratok.

2008.06.24 10:17:19

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ami az időseket sújtja...

"A magány se nem jó, se nem rossz, hanem felerősíti az érzelmeket. A boldog magányos nagyon boldog, a szomorú magányos rendkívül szomorú."- vélekedik Tonino Capone, olasz filozófus.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések