Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ön is megiszik évente 18 liter szeszt?

kategória: Alkoholizmus, Egészségügyi tájékoztatás, Táplálkozás

A magyarok isszák a legtöbbet az Unióban - évente átlagosan 18 liter száz százalékos alkoholt - állt a WHO (Egészségügyi Világszervezet) két évvel ezelőtti jelentésben, most pedig a szervezet felszólította a tagállamokat, hogy dolgozzanak ki egységes stratégiát az alkoholprobléma megoldására.

Hazánk nem rendelkezik ilyen tervezettel pedig a probléma nálunk a legnagyobb a Közösségben.

Hazánkban az évente elfogyasztott 18 liter (száz százalékos, tehát tiszta) szesz negyede illegálisan előállított alkohol.
Csak összehasonlításként a leggyakrabban szórakozni járó britekre 13 liter, míg a "legnyugisabb" máltaiakra 7 liter jut.

A riasztó adatok ellenére a kormány eddig nem rendelkezett megfelelő tervezettel az alkoholfogyasztás visszaszorítására, melynek oka az Egészségügyi Minisztérium átalakítása volt. Székely Tamás nemrég kinevezett szakminiszter azonban változtatni akar ezen és már a tárca előtt van az Alkoholpolitika- és stratégia című tervezet, mely többek között tartalmazza a reggeli italárusítás korlátozását, a tömény szeszesitalok adójának emelését, valamint felvetődött, hogy a cigarettához hasonlóan az alkoholos üvegeken is lehetnének elrettentő feliratok.

2008.06.24 10:17:19

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.


Szponzorált hirdetések