Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ön a negyedik?

kategória: Allergia, Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Minden negyedik ember allergiás Magyarországon, a tünetek leggyakoribb okozója a parlagfű.

Az allergiás betegségek valószínűleg a következő két évtized legnagyobb társadalom-egészségügyi kihívását jelentik, a betegek száma Magyarországon is igen gyors ütemben növekszik, amelyben a már kialakult nyugati típusú civilizációnk mellett szerepet játszik a környezeti allergének elszaporodása is.
A parlagfű térhódítását elősegítette a természetes környezet harmóniájának megbomlása, a helytelen mezőgazdasági gyakorlat, az elhanyagolt, gyomos területek kialakulása. A parlagfű visszaszorítására komoly erőfeszítések történtek a lakosság, a hatóságok, a sajtó részéről, de amíg egységes fellépés nem történik, addig a betegek számának további növekedése várható.

A Schering Plough "Segítő Partner" Program együttműködésben a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társasággal országos parlagfű irtást szervez 2008 nyarán.

Évek óta megfigyelt jelenség az allergiás betegségek számának növekedése világszerte és Magyarországon is, és mivel nem minden allergiás beteg fordul orvoshoz, ezért a statisztikák elég megbízhatatlanok.

A Schering-Plough nem csak a sikeres kezelésben, de a megelőzésben is szerepet vállal, ezért együttműködésben a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társasággal tizennégy országos helyszínen (Budapesten, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán, Szekszárdon, Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen és a kiemelkedően magas pollenértékkel rendelkező Mosdóson) szakszerű parlagfű irtást szervez. A "Segítő Partner" program munkacsoportja környezetkímélő, négyütemű Honda kerti gépekkel végzi a munkát. Majd az idei akciót követően 7 darab fűkasza gépet kapnak ajándékba az önkormányzatok.

A program szervezői arra kérik az orvosokat, hogy július 18-ig válasszák ki a fertőzött terület közül, hogy szerintük hol jelenti a legnagyobb problémát a parlagfű virágzása. Melyik az a terület, ahol a legégetőbb szükség van annak irtására. Ezt követően, július 21-én a Schering Plough "Segítő Partner" Program munkacsoportja megkezdi az irtást, és 14 napon keresztül végzi azt.

2008.07.04 12:32:02

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések