Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Oltóanyagot rendelt az USA az új influenza ellen a sanofitól

kategória: Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány

Az új A-típusú H1N1 influenza ellen védelmet nyújtó oltóanyag gyártásának megkezdésére vonatkozó megrendelést kapott az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumától a sanofi-aventis csoport oltóanyaggyártó üzletága, a Sanofi Pasteur.

Ezen első megrendelésen túl a vállalat más kormányokkal is tárgyal az A(H1N1) elleni vakcinával kapcsolatosan felmerülő igények kielégítéséről.

A megrendelés értéke 190 millió dollár. "Az új vakcina előállítása nem egyszerű feladat, és számos elengedhetetlen és bonyolult lépést kell megtennünk, mielőtt az oltóanyagot elérhetővé tesszük mindenki számára, de ehhez nekünk megvan a kellő tapasztalatunk. Korábban mi fejlesztettük ki, és engedélyeztettük az első pre-pandémiás H5N1-vakcinát, és most remélhetőleg ismét bebizonyíthatjuk, hogy az A(H1N1) vírussal szembeni felkészülés során is hasznosítható a tapasztalatunk és szaktudásunk" - mondta Wayne Pisano, a Sanofi Pasteur elnök-vezérigazgatója.

A Sanofi Pasteur az Amerikai Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központjától várja az oltóanyaghoz szükséges oltócsíra-vírus átadását. Amint megérkezik az oltócsíra, a Sanofi Pasteur megkezdi a fejlesztési munkát, hogy előállíthassa a vakcina gyártásához szükséges oltócsíra-szaporító tételt - olvasható a közleményben.

Az új influenzáról, a terjedéséről, a védekezési lehetőségekről bővebb információt talál médiatárunkban és cikkeink között az alábbi linkeken:
Az új influenza - információk
Ezzel a járvánnyal szemben mindenki védtelen
Két és félmillióan lesznek betegek az új influenzától Magyarországon?! Kerülje el a fertőzést!

2009.05.29 13:40:30

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Azok a boldog nyugdíjas évek...

A háztól az utazásig ezer dolognál természetesnek tartjuk, hogy meg kell tervezni. Miért lenne más a helyzet éppen a nyugdíjas évekkel? Mi magunk döntjük el, hogy anyagi biztonságban telnek-e.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések