Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csodainjekció a fogyni vágyók új reménye

kategória: Elhízás, Gyógyszerészet

Tudósok egy csoportja olyan elhízás elleni oltást talált fel, melynek segítségével akkor is képesek vagyunk lefogyni, ha mellette egészségtelen, hizlaló ételekkel tömjük magunkat. Egyelőre csupán állatokon tesztelték a vakcinát, még nem ismertek a mellékhatásai, így a csodaszer piacra kerüléséig legalább hét-tíz évet kell várni.

Az oltóanyag oly módon fejti ki hatását, hogy a szervezet immunrendszerét olyan antitestek előállítására veszi rá, melyek a szomatosztatin nevű hormon ellen dolgoznak. A szomatosztatint az agy és az emésztőrendszer állítja elő, más hormonokkal kapcsolatba lépve lelassítja az anyagcsere-működést, ezáltal elhízást okoz. Ha az antitestek meggátolják ennek a hormonnak a működését, az anyagcsere felgyorsul, a kilók pedig csak úgy leolvadnak az emberről.

Amint arról a Journal of Animal Science and Biotechnology című lap beszámolt, az egereken végzett kísérletek során a rágcsálók már egy injekció hatására elvesztették súlyuk tíz százalékát. Három hét elteltével egy gyorsító injekcióban is részesültek az állatok, melynek segítségével súlyuk továbbra sem gyarapodott, és emellett a többi életfontosságú hormonjaikat sem érte semmilyen káros hatás.

A kutatást vezető dr. Keith Haffer, az amerikai Braasch Biotech munkatársa nagyon bizakodó, úgy véli, az új felfedezés segíthet gyógyszerek és műtétek nélkül felvenni a harcot az elhízással szemben. De addig még további, alapos kutatásokra lesz szükség az oltás hosszú távú hatásainak kiderítéséhez.

2012.07.20 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések