Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Természetes szívgyógyszer olajfalevélből

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

Az olajfa leveléből készült tabletta hatásos fegyver lehet a szívbetegségek elleni küzdelemben. Amellett, hogy ugyanolyan hatásos, mint több mesterséges szer, a vérnyomást is csökkenti. Nyolc héten át szedték a készítményt egy kísérlet alanyai, és nemcsak a vérnyomásuk csökkent, hanem vérük triglicerid-szintje is. A kutatók tervezik, hogy hamarosan olyan betegekkel is elvégzik a vizsgálatot, akik erős gyógyszereket szednek a vérnyomásukra, mivel remélik, hogy az új készítménnyel kiküszöbölhetőek e szerek mellékhatásai.

Az utóbbi években több tanulmány igazolta, hogy az olajfalevél csökkenti a zsíros lerakódás mennyiségét a koszorúerekben. A növény ezen kívül csökkenti a mellrák, a fekélyes vastagbélgyulladás és a depresszió valószínűségét is. Úgy tűnik, polifenol nevű vegyülete segít a káros szabadgyökök elpusztításában.

Az Indonéziai Egyetem kutatói 180 magas vérnyomású beteget vizsgáltak meg, akiket két csoportba osztottak. Az egyik társaság olajfalevélből készült gyógyszert kapott, a másik egy hagyományos orvosságot, amely gyakran okoz szédülést. A Phytomedicine című lapban megjelent tanulmány szerint az első csoport tagjainak 11,5 százalékkal csökkent a szisztolés vérnyomása, a másodiknak 13,7 százalékkal. A diasztolés vérnyomás esetén ez a szám 4,8 és 6,4 százalék volt. Tehát a természetes gyógymód segítségével is jelentős eredmény érhető el, mellékhatások nélkül. "Az olajfa levelét már az ókorban is használták a magas vérnyomás, az elzáródott artériák és a cukorbetegség kezelésére" - mondta a vizsgálat vezetője, Endang Susalit professzor. A szer széles körű alkalmazása azonban további kutatásokat igényel.

Animáció: HáziPatika.com

2011.04.28 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések