Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Októberre lesz naprakész az új sürgősségi ügyeleti rend

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Várhatóan október elsejével lesz naprakész a július elseje óta működő új egészségügyi struktúra területi ellátási kötelezettségéhez illeszkedő új akut sürgősségi ügyeleti rend - közölte az egészségügyi államtitkárság. A traumatológiai ügyelet átalakítása és az új ügyeleti rend megjelenése szeptember 30-áig várható, mivel a Károlyi Kórház Traumatológiai Osztálya a Honvédkórházzal kötött közreműködői szerződés alapján 2012. szeptember 30-áig működik változatlan ügyeleti rendben.

Jelenleg a Károlyi kórház még ugyanazt a funkciót látja el, mint a struktúraváltást megelőzően, ugyanazon a telephelyen, de a Honvédkórház szerkezetében. A két intézmény térben még elválasztva látja el a betegeket. A traumatológia Honvédkórházba történő teljes áthelyezéséről az egyeztetések most is zajlanak. Azok után egy helyszínen zajlik majd a sürgősségi betegellátás.

Az államtitkárság kiemelte: Budapest baleseti betegellátása zavartalan, a betegeket hátrányosan érintő fennakadásról nincs tudomásuk. Az érintett egészségügyi szolgáltatók számára a betegutak ismertek, ha bármilyen kérdés merül fel a részükről, arra a Sürgősségi Betegellátást Koordináló Osztály (SBKO) folyamatosan, 24 órában üzemelő telefonszámán azonnal választ kapnak. A SBKO-ügyelet elérhetősége "addig is biztosíték arra, hogy akut ellátást igénylő beteg ellátás nélkül nem marad".

Július elseje óta működik új struktúra szerint a magyar egészségügy, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) oly módon határozta meg az egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségeit, hogy ne legyen lefedetlen térség az országban. Egy hónapig tart az átmeneti időszak, amelynek során a megszűnő osztályokon is gondoskodnak a betegek ellátásáról, majd esetleges átszállításukról. A sürgősségi ellátások változatlanul, az átmeneti időszakot követően is elsőbbséget élveznek. A beteget csak állapotának stabilizálása után küldhetik tovább egy másik intézménybe.

2012.08.21 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések