Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ők valóban a vérüket adták!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Első véradókat köszöntöttek és kitüntetéseket adtak át a Véradók Világnapján, Gyöngyösön.

Első véradásért emléklapot és a véradók nagy családjába tartozás jelképeként vércsepp kitűzőt kapott Bordás Máté, a Károly Róbert Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola tanulója; Branyiczki Zita, a Berze Nagy János Gimnázium tanulója; Csuja Csilla, a Mátra Szakképző Iskola tanulója; Miklósi Zsolt, a Vak Bottyán János Műszaki és közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium tanulója; Rajnai Alexandra, a József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulója; Racskó János, a Mátra Szakképző Iskola tanulója.

A Magyar Vöröskereszt vezetősége a Heves megyei véradó mozgalom példaértékű támogatásáért mondott köszönetet, és elismerő oklevelet adományozott a Mátrai Erőmű Zrt., a Gyöngyösi Városi Televízió, a Mikrokapcsolat Kft., továbbá Maklár, Markaz, Nagyréde, Poroszló települések önkormányzatai részére.

A Magyar Vöröskereszt vezetősége a kiemelkedő munkát végző véradószervezőinek "Véradó Mozgalomért" Ezüst Emlékérem kitüntetést adományozott. Elismerésben részesült Bíróné Simon Tünde, a Magyar Vöröskereszt Heves megyei véradószervező koordinátora, és Lakatos Márk, a Károly Róbert Főiskola pr munkatársa.

Az ünnepségen sor került a 2007/2008. tanévi Országos Felsőoktatási Véradóverseny eredményhirdetésére is, melyet a Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálattal, a Károly Róbert Főiskolával és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával közösen hirdetett meg. A nevezést benyújtott 31 felsőoktatási intézmény több mint 7 ezer nappali tagozatos hallgatója nyújtotta karját a számukra szervezett véradónapokon.

A verseny kiírói az intézmények hallgatói létszáma és a véradói aktivitás figyelembevételével három kategóriát állapítottak meg. Az első helyezettek serleget, oklevelet és százezer forintot vehettek át.

Az ezer főnél kevesebb hallgatóval rendelkező intézmények közül első helyezést ért el az Egri Hittudományi Főiskola. Az ezer és tízezer fő közötti hallgatóval rendelkező intézmények közül első helyezést ért el a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola. A tízezer főnél több hallgatóval rendelkező intézmények közül első helyezést ért el a Debreceni Egyetem.

A Véradók Világnapját Karl Landsteiner, az AB0 vércsoport rendszer felfedezőjének születésnapján tartják.

A meghívott vendégeket Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke, dr. Miskovits Eszter az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, Sonja Tanevska a Nemzetközi Föderáció Európai Zóna Irodájának egészségügyi koordinátora, és Helgertné dr. Szabó Ilona a Károly Róbert Főiskola oktatási rektorhelyettese köszöntötte.

2008.06.16 10:13:18

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések