Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Óévi állatságok

kategória: Humor

Az idén is bőven szolgált "állatságokkal" a világ hírtermése, ezek közül válogattunk.

Macskát rendelt be esküdtnek az Egyesült Államokban egy bíróság, és még azután is ragaszkodott ehhez, hogy a macska gazdája állatorvosi igazolást is mellékelve tudatta: a Tabby Sal nevű illető nem ember, hanem macska, ráadásul nem beszél, és alig ért angolul. A bíróság válaszlevelében ellentmondást nem tűrőn közölte: Tabby Salnek meg kell jelennie a március 23-ai bírósági tárgyaláson.

Alvásrohamos egy brit kutya: izgalmában mindig elalszik, így aztán a postást nem megugatja, hanem elájul tőle. Az eb alvásrohamai legfeljebb 20 másodpercesek. Az is kiüti, ha más ebekkel kergetőzik, így aztán a játék izgalmában futás közben alszik el, mintha agyonlőtték volna. Az ötéves Mable-t már több állatorvoshoz elcipelte gazdája, ám azok csak a fejüket csóválják, annyira ritka a jelenség.

Fű- és húsallergiás kutyával bajlódik egy állatmenhely Nagy-Britanniában: az eb nem viháncolhat mezőn vagy parkban, mert már egyetlen szál fűtől is rendkívül erős szénanáthája támad. Betegsége annyira ritka, hogy még neve sincs. A kutya fajtáját tekintve staffordshire bullterrier. Félelmetes, harcikutyás "típusa" ellenére vegetáriánus, mert allergiás a bárány- és marhahúsra is. Mindezek tetejébe a búzalisztet sem bírja.

Vakkutyavezető lúdja van egy asszonynak, pontosabban kutyájának Lengyelországban: az eb a liba segítségével még postást is tud kergetni. A világtalan boxer tavaly veszítette el látását egy baleset miatt. A négyéves lúd nem különleges képzés eredményeként vezetgeti mindenhova, hanem puszta barátságból vette szárnyai alá. Módszere: nekidönti nyakát a kutya fejének, úgy vezeti, de előfordul, hogy gágogással "hangindexel", mármint közli a kanyart, illetve az irányváltást.

Almafán akadt fenn egy részeg szarvas Svédországban. Berúgott a már erjedésnek indult gyümölcstől, és "megittasultan" egyre magasabbra szökkent további almákért, mígnem nem a földre érkezett vissza, hanem a fán maradt, mind a négy lába a levegőben kalimpált. Tűzoltók szabadították ki ágfűrésszel.

Tyúknak hiszi magát egy nyúl Finnországban annyira, hogy még kotlik is, holott bak. A 9 hónapos nyúllegény tojásdédelgetése okán kiváló húsvéti nyuszi lehetne. "Tyúkkodása" abban is megnyilvánul, hogy együtt ücsörög a baromfiakkal az ülőfájukon. Ottónak - ez a nyúltyúk neve - csak sok gyakorlás után sikerült megülnie a rudat, de mára stabilan gubbaszt.

Kukorékolásszámláló biztost küldött Walesben egy önkormányzat egy családi házhoz. Ennek eredményeként öt kakas került a vádlottak padjára. A biztos 112 kukorékolást lajstromozott 20 perc alatt, és decibelmérővel is ellenőrizte a zajszintet.

2011.12.31 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések