Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Obama növelné az egészségügyi biztosításhoz hozzáférők számát

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy

Barack Obama elnök kampánya során azt ígérte, kiterjeszti az egészségbiztosítottak körét és megreformálja az egészségügyet. A korai jelek arra utalnak, hogy a válságban lévő gazdaság ellenére, vagy talán éppen amiatt, Obama eltökélte, hogy betartja ígéretét.

A reformot az egykori dél-dakotai szenátor, Tom Daschle irányítja majd, akit Obama egészségügyi és szociális miniszternek jelölt. Obama januárban egy gazdaságélénkítő programban a gazdasági növekedés és helyreállítás fontos tényezőjének jelölte meg az egészségügy reformját. R. Paul Duncan, a Gainesville-ben található Florida Egyetem egészségügyi menedzserképző részlegének vezetője és professzora szerint ez azt mutatja, milyen fontos komponense is az egészségügy a gazdaságnak, az egészségügyre költött pénzek a gazdaság javát is szolgálják.

A Kaiser Családi Alapítvány és a Harvard Egyetem Népegészségtani Kara által nemrég végzett közvélemény-kutatásból kiderül, hogy az amerikaiak szeretnék a változásokat az egészségügyben, ám ennél sokkal fontosabb számukra például a gazdaság helyreállítása és a terrorizmus elleni harc. A szakértők azt szeretnék, hogy aki a munkáltatóján keresztül, illetve nyugdíjasként vagy gyermekként nem biztosított, az egy nemzeti egészségbiztosítási alapba befizethetné a biztosítás díját, ahogyan Obama is javasolta.

A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek körülbelül fele nem szeretne többet fizetni azért, hogy kiterjesszék a biztosítottak körét, míg a másik fele hajlandó erre. Obama azt tervezi, hogy azok a munkáltatók, amelyek nem biztosítják alkalmazottaikat, egy új adófajtát kénytelenek majd fizetni, amelyből finanszírozzák majd az új biztosítottakat, továbbá kiterjeszti azoknak a körét is, akik nyugdíjasként vagy gyermekként lesznek jogosultak az ellátásra. Aki jelenleg nem biztosított, azok megsegítésére egy külön alapot hoznak létre.

A képviselőház a múlt héten arra szavazott, hogy kiterjesszék a biztosított gyermekek körét, ez a következő négy és fél év során plusz 4 millió gyermeket jelent az állami biztosítási program kereteinek, ezt a Szenátus pénzügyi bizottsága is jóváhagyta. Obama további intézkedései a pazarlás ellen és az ellátás minőségének javítására irányulnak. A kartonok és kórlapok számítógépre vitelét 20 milliárd dollárral, a megelőzést 3 milliárd dollárral támogatják.

"Úgy vélem, ez a valóság pozitív elfogadása, és elég nagy összeg ahhoz, hogy segíteni tudjanak az államoknak és a Medicaid programra (bizonyos rászorulók egészségbiztosítása) jelentkezőknek" - mondta el Duncan. Obama eltökéltsége talán azt jelenti, hogy képesek lesznek véghezvinni azt, amit a korábbi adminisztrációk nem tudtak.

2009.01.22 09:10:01

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések