Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nyilvános oltás és feljelentések

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány

"Az új influenza oltással kapcsolatos hamis hírek terjesztése súlyosan sérti az ÁNTSZ-t, az oltottakat, az oltóorvosokat, és a jelenlévő sajtó szavahihetőségét, melyet ezúton visszautasítunk.
A szükséges jogorvoslati eljárások megindításának kezdeményezése megtörtént, mert a médiában több olyan hír jelent meg, mely szerint 2009. október 14-én az ÁNTSZ budapesti, Gyáli úti intézetében szándékosan félrevezető, előre megrendezett, nem valós influenza elleni védőoltások történtek. Ezek a médiumok hazugsággal vádolják az ÁNTSZ vezetését, dolgozóit, oltóorvosait, valamint számos írott és elektronikus sajtó munkatársát, akik ezen a médiaeseményen jelen voltak, arról tudósítottak" - tudatta közleményében az ÁNTSZ.

A valóság ezzel szemben az - olvasható az írásban -, hogy ezen a napon, a dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter és dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos részvételével zajló, az influenza előző heti adatait értékelő sajtótájékoztatót követően a sajtó nyilvánossága előtt megkapta az oltásokat dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos, dr. Molnár Kornélia és dr. Kovács Attila helyettes országos tiszti főorvosok, dr. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője, valamint dr. Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetője. Valamennyien egészségesek, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak az oltás következtében. Az országos tiszti főorvos beoltását mutató fotót Szigetváry Zsolt fotóriporter készítette, aki írásban nyilatkozott, hogy a képei eredetiek, nem manipultáltak.

Dr. Székely Tamás oltására ezen a napon azért nem került sor, mert egyrészt nem jogosult a térítésmentes vakcina igénybevételére, másrészt ekkor még nem volt receptre megvásárolható, patikai forgalomban lévő védőoltás.

Az egészségügyi minisztert szintén a sajtó nyilvánossága előtt oltották be október 27-én, miután a patikában kiváltotta receptre az oltóanyagot.

2009.10.27 18:50:44

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések