Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nyílt nappal indul az évad a Nemzeti Színházban

kategória: Programajánló

Szombaton 14 órától várják a Nemzeti Színház parkjában, belső tereiben és titkos zugaiban az immár hagyományos évadindító nyílt napon a színház iránt érdeklődőket. 14 és 18 óra között félóránként tartanak tárlatvezetést Szüts Miklós festőművész kiállításán a színház díszletfestő műtermében, valamint Medvigy Gábor róla szóló filmjét is láthatja a közönség.

Két órától A Pecsenyehattyú és más mesék címmel a győri Vaskakas Bábszínház előadása látható Pelsőczy Réka rendezésében a Kaszás Attila Teremben. Ugyanebben az időpontban Klasszikusok új fordításban címmel rendhagyó irodalomórán vehetnek részt a nézők Nádasdy Ádámmal a Gobbi Hilda Színpadon.

A nagyszínpadon Liszt és kortársai címmel az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet délután, majd színpadtechnikai bemutatót is tartanak.

Az előcsarnokban roma festőnők kiállításának megnyitója, a Gobbi Hilda Színpadon Bagázs-sanzonest címmel a Magyar ünnep című előadás "bagázsa" örökzöld sanzonokat énekel. Majd Moliere A fösvény című darabjának nyílt próbája zajlik Rába Roland rendező vezetésével, jelnyelvi tolmácsolással. Este hét órakor Turay Balázs Hidegvérrel című fotókiállításának megnyitóját tartják a színpad előcsarnokában. A Gobbi Hilda Színpadon a programokat Závada Pál és a Szakértők koncertje zárja.

A nagyszínpadon öt órától a Romagyilkosságok dokumentumdráma-pályázat eredményhirdetése és felolvasószínház várja a közönséget, este pedig az Évad nézője díjat adják át, valamint G. B. Shaw Szent Johanna című darabjának nyílt próbáját láthatják az érdeklődők Alföldi Róbert rendező vezetésével, szintén jelnyelvi tolmács közreműködésével.

A nagyszínpadi programok között a közönség verset tanulhat jelnyelven a 90 decibel project munkatársainak segítségével.

Emellett kulisszajárás, társasjáték, sportfoglalkozás és villámrandi a színészekkel, jelmezpróba várja az érdeklődőket. Továbbá megvásárolhatóak a színműtár-sorozat könyvei és a színház egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget kínál.

A tavalyi magyar évad után a Nemzeti Színházban 2011/2012-ben klasszikus művek bemutatására készülnek.

2011.09.16 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tesztajánló

    Asztma-kontroll teszt

    Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


    Szponzorált hirdetések