Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nyílt nap a rákos megbetegedésekről

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

Elkerülhető a daganatok által bekövetkező halál, ha rendszeresen részt veszünk a szűrővizsgálatokon. Többek között erről, a lehetséges terápiákról és a rehabilitációról esik szó április 21-én, a daganatos betegségek nyílt napján.

Növekszik azoknak a száma, akik hosszú időn keresztül élhetnek együtt a tumoros betegséggel, illetve meggyógyulnak - így a rák nem számít feltétlenül halálos kórnak.
A Kor Kontroll Társaság, az Országos Onkológiai Intézet és a Magyar Rákellenes Liga által közösen megrendezett nyílt napon a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a rossz statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonimája, hiszen az esetek többségében akkor válik halálos betegséggé, ha nem ismerik fel időben.

Bár a szűréssel nem lehet kiküszöbölni a daganatos megbetegedéseket, számos daganattípus esetében olyan stádiumban lehet felfedezni az elváltozásokat, amikor azok még jó eséllyel gyógyíthatók, nem képeznek áttéteket, nem igénylik az életminőséget rontó szervcsonkítást.
Az ingyenes lakossági rendezvényre várják az érdeklődőket, akik az érdekes előadások mellett egészségügyi szűréseken is részt vehetnek.

Időpont: 2011. április 21. csütörtök, 9:30-14:30
Helyszín: Aranytíz Kultúrház, V. kerület, Arany János u. 10.
Bővebb információ: www.korkontrolltarsasag.hu

2011.04.13 11:24:36

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Barbie középkorúan is hódítani akar

Elég egy pillantást vetnünk az újságok fogyókúrás oldalaira, hogy láthassuk: a nyugati társadalmakban manapság a karcsúság jelenti az egészséget és a szépséget. Nem véletlen hát az evészavarok egyre gyakoribbá válása sem. Sokan rettegnek a túlsúlytól.

tovább


Szponzorált hirdetések