Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Növények napja a Füvészkertben

kategória: Programajánló

Kiállítás, előadás és kerti séta is várja az érdeklődőket május 18. és 20. között az ELTE Füvészkertben a növények napja és a biológiai sokféleség napja alkalmából. A látogatók mindhárom nap szakvezetéssel tekinthetik meg a kertet és A sokszínű növényvilág a 18-19. századi könyvek képei nyomán - a Füvészkert, mint a növényvilág sokféleségének megőrzője című tárlatot a kastély emeleti termében. Szombaton Isépy István nyugalmazott botanikus tart előadást A botanikus kertek és a növényvilág sokfélesége címmel, a gyerekek Sinkóné Póka Mária vezetésével játékokat, díszítményeket készíthetnek termésekből, virágokból és természetes anyagokból.

A biológiai sokféleség (biodiverzitás) nemzetközi napja május 22-én arra hívja fel figyelmet, hogy mennyire fontos az élővilág változatosságának megőrzése. A világnapot 2001 óta ünneplik.

A növények napját az Európai Növénytudományi Szervezet (EPSO) hívta életre azzal a céllal, hogy világszerte minél több ember rádöbbenjen a növényeknek a természetben és a mindennapi életben betöltött alapvető szerepére, szembesüljön a növénytudomány fontosságával a fenntartható mezőgazdaság, a kertészet és erdőgazdálkodás, a biztonságos és egészséges táplálkozás, valamint a növényalapú ipari tevékenységek megalapozásában.

2013.05.18 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Segítsen szervezetének elkerülni a rákbetegséget!

  Miért ne tenne meg mindent, amit csak lehet, hogy elkerülje a daganatos megbetegedéseket? Különösen, ha olyan egyszerűen teheti, hogy egészséges összetevőket tartalmazó finomságokból állítja össze maga és családja étrendjét.

  tovább

  Tippek:

  Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


  Szponzorált hirdetések