Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Intő jel a szaporább szívverés

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

A nyugalmi pulzusszám megemelkedése középkorban a szívbetegség eredetű halálozás megnövekedett kockázatát jelezheti egy új kutatás szerint. Akiknek pulzusszáma 70/percről tíz év alatt több mint 85/percre emelkedett, azok estében a szívbetegség eredetű halálozás kockázata 90 százalékkal nőtt azokhoz képest, akiknek pulzusszáma 70/perc körül maradt - derült ki a norvégiai K.G. Jebsen Orvosi Központ a Journal of the American Medical Association legfrissebb számában megjelent tanulmányából.

"Eredményeink szerint a nyugalmi pulzusszám fontos prognosztikai jelző lehet" - számolt be a kutatás vezetője, Ulrik Wisloff. Ő és munkatársai közel 13 500 férfit és 16 000 nőt vizsgáltak. Az alanyok a vizsgálat kezdetén nem szenvedtek ismert szívbetegségben. A kutatók úgy vélik, hogy a pulzusszám változása olyan alap szívbetegségre utalhat, amelyet nem mutattak ki. Éppen ezért mindenkinek érdemes az idő elteltével bekövetkező pulzusszámváltozásait ismerni, és ha változást tapasztalnak, orvoshoz kell fordulni.

2011.12.28 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések