Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Norovírus-járvány - már ketten meghaltak

kategória: Fertőző betegségek, Gondolta volna?, Öregedés

Egy aucklandi idősek otthonában kitört norovírus járvány okozta két ember halálát és több mint tízen kórházba kerültek Új-zélandon.
Az egészségügyi hatóságok lezárták Kelet- Auckland egy több mint 180 idős lakos által benépesített külvárosi részét. Az Aucklandi Népegészségügyi Szolgálat klinikai igazgatója, Dr. Julia Peters elmondta, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy megfékezzék a rendkívül magas fertőzőképességű betegséget.

  Peters szerint a norovírus járvány nem szokatlan, de a halálos kimenetel nem gyakori. A lap szerint a Környezettudományi Kutatóintézet adatai alapján a vírus az elmúlt évben összesen 10 ember halálát okozta. A járványos gasztroenteritiszt, ami miatt a központ kórházi részlegét lezárták, a Közegészségügyi Szolgálat álláspontja szerint feltehetően norovírus okozta.

  A két embert, akik meghaltak, Peters szerint más megbetegedés miatt kezelték a kórházban és nem megerősített, hogy norovírus fertőzés okozta volna a halálukat. Peters elmondta a járvány megfékezése érdekében foganatosított rendelkezéseket, melyek közé tartozott az érintett személyek elkülönítése, az alapos kézfertőtlenítés ellenőrzése és a felületek gyakoribb fertőtlenítése.

2008.10.18 10:10:01

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések