Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nőként nagyobb az esélye az infarktusra - menjen ingyenes szűrésre!

kategória: Ingyenes szűrések, egészségnapok, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Tudta, hogy tévhit a férfiak nagyobb szívhalálozásáról beszélni, ugyanis a nők vezetnek? Kíváncsi rá, hogy élnek a műszívesek? És arra, hogyan tágítják a szívbillentyű-szűkületet ballonnal? Mindezekre és

Médiatár főoldal
képgaléria

10 tipp az egészségesebb életért!

10 tipp az egészségesebb életért!
saját kérdéseire is választ kaphat a Kor Kontroll Társaság és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Egészség Napján május 21-én, pénteken.

A koszorúér-betegség - hirtelen szívhalál, infarktus - minden esztendőben átlag 3-4 millió nő életét követeli, az agyi katasztrófa, a szélütés pedig átlag három millió nő halálát okozza világszerte. A várható többlethalálozás a kelet-európai országokban a férfiak csoportjában 50 százalék, a nőknél viszont 80 százalék! A változás korától a nők "rossz" LDL koleszterin vérszintje magasabb, mint az ugyanolyan korú férfiaké. A cukorbeteg hölgyek szív- és érrendszeri halálozása magasabb, mint az erősebb nem képviselőié. Ha fiatal nő kap szívrohamot, nagyobb az esélye, hogy meghal, mint a hasonló korú férfinak. Szívroham után a nőbetegek világszerte ritkábban kapják meg az optimális orvosi kezelést, mint a férfiak, részben azért, mert legtöbbször ők maguk sem gondolják, hogy a panasz szívinfarktus tünete.

Hol, mikor?

Helyszín: Eötvös 10., Eötvös utcai Terézvárosi Közösségi és Kulturális Színtér, VI. Eötvös u. 10.
Időpont: 2010. május 21. (péntek) 11-17 óráig

A gazdag programban a szervezők igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy életmódváltással elkerülhetők a "szívzűrök": ha megelőzzük vagy kezeljük a magas vérnyomást, a felnőttkori cukorbetegséget, a magas koleszterinszintet vagy teszünk a fölösleges kilók ellen. Erről is szól a "Figyelj a szívedre!" program, ahol sok-sok praktikus tanáccsal, előadással és szűrővizsgálatokkal (vérnyomás-, vércukor- és stresszmérés) várják az érdeklődőket. Tombola is lesz és még Katus Attila is fog tornázni!

2010.05.17 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Kalcium - a sokoldalú elem

A kalcium az emberi test számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyag, többek között csontjaink fő alkotója. A kalcium sok más életfunkció számára is nélkülözhetetlen: nem működne nélküle a szívizomzat, az immunrendszer és nem alvadna meg a vérünk...

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések