Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Női depresszió, férfi depresszió

kategória: Pszichiátriai betegségek

A munka nőknél és férfiaknál egyaránt növelheti a depresszió kockázatát, de különböző okokból - állítja egy friss kanadai tanulmány, amelyről a Fox News számol be. Sokkal nagyobb volt a depresszió kialakulásának kockázata azoknál a nőknél, akik úgy érzik, hogy nem becsülik meg munkájukat, vagy nem megfelelően jutalmazzák erőfeszítéseiket, mint azoknál, akik elégedettek voltak jutalmazásukkal.


A férfiaknál azonban nem találtak összefüggést. Az ő esetükben inkább a munkahelyi stressz növelte a depresszió kialakulását, miközben a nőknél nem találtak ilyen összefüggést.

A családi és a munkahelyi konfliktusok viszont mindkét nem depresszióra való hajlamának kockázatát befolyásolták. Az eredmények megerősítették azt a korábbi feltételezést, miszerint a munkahelyi eredmények jobban hatnak a férfiak identitására, mint a nőkére.

Animáció: HáziPatika.com

2012.05.17 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - e-bankolás: nyugodt nyaralás?

Annak is érdemes elgondolkodnia banki ügyei internetes intézésén mint lehetőségen, aki különben programnak tekinti a csekkfeladást vagy a várakozást a bankfiókban. Még egy nyugdíjas sem időmilliomos...

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések