Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nincs többé fogfúrás? Plazmakefével dolgoznak az orvosok!

kategória: Fájdalomcsillapítás, Fog- és szájbetegségek, Gondolta volna?

Újranöveszthetnénk a fogszöveteket! Lehetetlen? Ezek az eljárások hamarosan a helyi fogorvosnál is elérhetővé válhatnak.


A Missouri-Columbia Egyetem kutatói egy nem meleg plazma kefén dolgoznak, amely alacsony hőmérsékletű reakcióval dezinficiálja és készíti elő a területet a töméshez. A plazmakefe kifejlesztésével a fájdalmas fogfúrás már a múlté lehet.

A kefe a fúró által keltett, fájdalmat okozó hő és vibráció nélkül működik. Mivel a plazmakezelés a hő- és mechanikai kölcsönhatás helyett kémiai reakciókon alapul, fájdalmatlan, nem destruktív és szövetspóroló módja a fogszuvasodás kezelésének.
A plazmakezelés által létrehozott, a fog és a tömés közti kémiai kötés erősebb, mint amelyet jelenleg a fogorvosok készítenek fogfúrással vagy lézertechnikával.

A kutatók szerint a kefe megváltoztatja a fog felszínét is, ezáltal is erősebbé téve a kötődést a töméshez.

Animáció: HáziPatika.com

2008.11.04 13:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Miért nem élünk addig, amíg élhetnénk?

Az emberi faj életkapacitása jelenleg 130-135 év. Amennyiben nem érnék a szervezetet kórképző ártalmak, az ún. "természetes öregedéssel" ennyit élhetnénk. Az egyének azonban igen nagy különbségeket mutatnak az esélyek és kockázatok tekintetében.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések