Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nincs szükségük pszichológusra a homoszexuálisoknak

kategória: Férfi problémák, Nőgyógyászat, Pszichiátriai betegségek, Pszichológia, Szexológia

Az egyén szexuális beállítottságát a pszichológusok szerint nem lehet és nem is kell megváltoztatni, a klinikai pszichológusok nem tekintik ezeket zavaroknak, nem is létezik olyan tanácsadási forma, mellyel bárkinek a beállítottságát meg lehet változtatni. Természetesen azt már felfedezték, hogy különösen a homofób társadalmakban sok ember küzd a szexualitásával kapcsolatos érzelmi problémáktól, akár homo-, akár heteroszexuális.
Ha valaki pszichológiai problémákkal küzd a szexuális beállítottsága miatt, a klinikai pszichológusok segítségével kaphat pozitív képet a szexuális identitásáról, illetve segítenek gondjai megoldásában is.

"Személy szerint klinikai pszichológusként abban látom a szerepem, hogy segítsek az embereknek elérni azt, hogy a lehető legjobban érezzék magukat a bőrükben a szexuális beállítottságuktól függetlenül. A pszichiátriai tanácsadásnak annyi szerepe lehet ezen a területen, hogy felvilágosító munkájával fejleszti az ember társaink iránti toleranciát" - mondta dr. Nicola Rooney, az Észak-Írországi Klinikai Pszichológiai Részleg elnöke.

2008.06.17 13:10:01

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések