Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nincs kifogás! Méresse meg!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Programajánló

Ma (június 2-án) este 18 óráig a Blaha Lujza téren a Vöröskereszt kamionja mellett,
június 6-án a Csepel Plazában 13-18 óráig,
június 20-án a Nyugati pályaudvar Királyi várójában 10-16 óráig valamint a Duna Plaza bevásárlóközpontban 12-17 óráig,
és június 23-án az Örs vezér téren a Vöröskereszt kamionjánál 14-17.30-ig ingyenesen mérik meg bárki koleszterinszintjét a Magyar Szív Egyesület, a Flora pro.activ és az Egészséges Szívért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

A Magyar Szív Egyesület példa nélkül álló szűrő-megelőző oktató koleszterinkampánya már második éves: elindulását a riasztó hazai egészségügyi statisztikák indokolták, sikerességét két reprezentatív felmérés pozitív mérlege igazolta.
Kiderült, hogy a kampánynak köszönhetően a hazai lakosság egyre többet tud a magas koleszterinszint és a szív- és érrendszeri megbetegedések szoros összefüggésről, egyre többen ismerik a megelőzés lehetőségeit, de a többség átlagos koleszterintudása, az egészségtudatos életmód ismereteinek birtoklása sajnos még nem közelíti meg az ideális mértéket.

A tavalyi felmérések és kutatási adatok alapján bebizonyosodott: a koleszterinkampányt az eddigieknél is szélesebb körben kell folytatni, új elemekkel és új résztvevők bevonásával. A Flora pro.activ - felismerve, hogy az oly sokakat érintő probléma kulcsfontosságú tényezője a prevenció, a hiteles és pontos szakmai információkon alapuló tájékoztatás - idén januártól már aktív társadalmi szerepvállalóként csatlakozott az országos mozgalomhoz. Nemrégiben pedig nyilvánosságra hozták a háziorvosok és a magas koleszterinszinttel élő betegek tesztprogramjának eredményét a Flora pro.activ margarin koleszterincsökkentő hatásáról.
Az idei koleszterinkampány, amelyhez támogató partnerként a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, a kardiovaszkuláris megbetegedések hatékony prevencióját, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati tényezői közül a magas koleszterinszint csökkentését tűzte zászlajára. Közismert, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések, az infarktus, a stroke vezető haláloknak számítanak hazánkban.

2008.06.02 16:26:11

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A lelki érem két oldala

Mi egészséges, és mi nem, ha a lelkünkről van szó? A válasz nem egyszerű. A lelki egészség és betegség között nem húzható éles határ. Meghatározza idő, hely, kultúra, és aki megmondja. Őrült vagy zseni? Normális vagy nem? Attól függ...

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.


Szponzorált hirdetések