Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nézze meg magát - belülről!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Valódi emberi testeket, testrészeket és szerveket mutatnak be azon a rendhagyó kiállításon, amely május 24-én nyílik Budapesten.

Az emberi szöveteket folyékony szilikonnal itatták át, vegyszerekkel kezelték, így a szövetek megszilárdultak. A cél az volt, hogy a látogatók megcsodálhassák saját szerveik és szervrendszereik, csontjaik, izmaik, idegeik, véredényeik összetettségét - ahogy az a kiállítás honlapjáról származó képen is látható.

Összesen több mint kétszáz preparált szervet és egész testet tekinthetnek meg a látogatók életkortól függetlenül a BODIES...című kiállításon. A szervezők szerint akár biológia óra megtartására is alkalmas a rendezvény, legalábbis a külföldi tapasztalatok szerint a kiállítás gyerekek számára is tanulságos, ráadásul egyetlen tankönyv sem képes így megmutatni az emberi test titkait.
Egészségnevelő hatása is van, mert megmutatja például az egészséges és a dohányzás miatt károsodott tüdőt is.

A különleges, anatómiai tárlat New York, Londoni, Washingtoni, Mexico City, Amszterdam és Prága után érkezett Budapestre, eddig már több mint hétmillió ember látta.

A nagy érdeklődés miatt érdemes elővételben jegyet váltani a www.bodiesbudapest.hu weboldalon.

2008.05.16 09:30:14

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább


Szponzorált hirdetések