Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nézze meg magát - belülről!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Valódi emberi testeket, testrészeket és szerveket mutatnak be azon a rendhagyó kiállításon, amely május 24-én nyílik Budapesten.

Az emberi szöveteket folyékony szilikonnal itatták át, vegyszerekkel kezelték, így a szövetek megszilárdultak. A cél az volt, hogy a látogatók megcsodálhassák saját szerveik és szervrendszereik, csontjaik, izmaik, idegeik, véredényeik összetettségét - ahogy az a kiállítás honlapjáról származó képen is látható.

Összesen több mint kétszáz preparált szervet és egész testet tekinthetnek meg a látogatók életkortól függetlenül a BODIES...című kiállításon. A szervezők szerint akár biológia óra megtartására is alkalmas a rendezvény, legalábbis a külföldi tapasztalatok szerint a kiállítás gyerekek számára is tanulságos, ráadásul egyetlen tankönyv sem képes így megmutatni az emberi test titkait.
Egészségnevelő hatása is van, mert megmutatja például az egészséges és a dohányzás miatt károsodott tüdőt is.

A különleges, anatómiai tárlat New York, Londoni, Washingtoni, Mexico City, Amszterdam és Prága után érkezett Budapestre, eddig már több mint hétmillió ember látta.

A nagy érdeklődés miatt érdemes elővételben jegyet váltani a www.bodiesbudapest.hu weboldalon.

2008.05.16 09:30:14

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések