Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nevetéssel javítható az étvágy!

kategória: Alternatív medicina, Depresszió, Pszichológia, Táplálkozás

A nevetés ugyanúgy javíthatja az étvágyat, mint a testmozgás - állítja egy amerikai megelőzés-orvostan szakorvos. Ez segíthet a beteg vagy depressziós embereken is, hogy többet egyenek.


"A kutatás új szemléletmódot ad az egészségügyi dolgozók számára, hogyan javítsák vagy normalizálják azon páciensek étvágyát, akik nem végezhetnek testmozgást ebből a célból" - mondta el Dr. Lee S. Berk, a kaliforniai Loma Linda Egyetem kutatója.

Berk és munkatársa korábban is a nevetést tanulmányozták és azt találták, hogy az ismételt szívből jövő nevetés erősíti az immunrendszert. A mostani vizsgálatban 14 önkéntessel nézettek különböző típusú, vidám vagy felkavaró filmeket három héten át. A vidám filmeket néző csoport hormonszintjei a nagyobb étvágy irányába változtak, ez a változás hasonlít ahhoz a hatáshoz, amelyet a mérsékelt testmozgás idéz elő.

"Végre kezdünk rájönni, hogy mindennapi viselkedésünk és érzelmeink számos úton befolyásolják szervezetünk működését" - foglalta össze Berk, aki az eredményekről az Amerikai Kísérleti Biológiai Társaság éves gyűlésén számol be a kaliforniai Anaheimben.

Animáció: HáziPatika.com

2010.05.18 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Öregedés: Örök Ifjúság?

Az emberiség ősidőktől fogva keresi azt a bizonyos "életelixírt", amelynek a segítségével, ha lehet, hosszú életen át maradhatna fiatal, tettre kész, egészségesen boldog. Az ember szeretne "fiatalon, szépen megöregedni", ha már a halált nem kerülheti el.

tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések