Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nevetéssel javítható az étvágy!

kategória: Alternatív medicina, Depresszió, Pszichológia, Táplálkozás

A nevetés ugyanúgy javíthatja az étvágyat, mint a testmozgás - állítja egy amerikai megelőzés-orvostan szakorvos. Ez segíthet a beteg vagy depressziós embereken is, hogy többet egyenek.


"A kutatás új szemléletmódot ad az egészségügyi dolgozók számára, hogyan javítsák vagy normalizálják azon páciensek étvágyát, akik nem végezhetnek testmozgást ebből a célból" - mondta el Dr. Lee S. Berk, a kaliforniai Loma Linda Egyetem kutatója.

Berk és munkatársa korábban is a nevetést tanulmányozták és azt találták, hogy az ismételt szívből jövő nevetés erősíti az immunrendszert. A mostani vizsgálatban 14 önkéntessel nézettek különböző típusú, vidám vagy felkavaró filmeket három héten át. A vidám filmeket néző csoport hormonszintjei a nagyobb étvágy irányába változtak, ez a változás hasonlít ahhoz a hatáshoz, amelyet a mérsékelt testmozgás idéz elő.

"Végre kezdünk rájönni, hogy mindennapi viselkedésünk és érzelmeink számos úton befolyásolják szervezetünk működését" - foglalta össze Berk, aki az eredményekről az Amerikai Kísérleti Biológiai Társaság éves gyűlésén számol be a kaliforniai Anaheimben.

Animáció: HáziPatika.com

2010.05.18 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések