Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Netnagyi-mozgalom - új világot nyitnak az idősek előtt

kategória: Depresszió, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Öregedés, Programajánló, Pszichológia, Új termékek, szolgáltatások

2008 első félévében 836 vállalkozó szellemű nyugdíjas szelídítette meg a technika ördögét a Budapesti Művelődési Központ "Kattints rá, Nagyi!" országszerte induló internetoktatási tanfolyamain. A netnagyi-mozgalom a második félévben is folytatódik: év végéig újabb 52 kurzuson várhatóan 627 szenior internetező léphet a világhálóra, hogy ügyeit hatékonyabban intézze és újfajta kommunikációs csatornákat vethessen be kapcsolatai bővítésére és ápolására - olvasható a mozgalom szervezőinek sajtóközleményében.

A tanfolyamok a 2. félévben Budapesten 3 helyszínen, vidéken pedig 13 helyszínen indulnak.
A legtöbb Budapesten kívüli netnagyit az elmúlt félévben Nyíregyházán képezték ki, itt 60 szenior ismerte meg az új infokommunikációs lehetőségeket, és év végéig ugyanennyi tanulót várnak. Hasonlóan aktív volt Salgótarján is, 58 végzett tanulóval dicsekedhetnek, és ugyancsak 60 főt várnak december végéig. Egerben 55-en, Dunaújvárosban 44-en végezték el a tanfolyamot június végéig, és hasonló a keretszám a második félévben is.

A jogvédett "Kattints rá, Nagyi!" ez egyetlen, speciálisan a nyugdíjasok tanulási szokásaihoz igazodó internetoktatási tanfolyam - igénybevételéhez pusztán jelképes díjat (ezer forintot) kell fizetnie a résztvevőnek. A 2003-ban indult program végzett hallgatóinak továbbkövetése révén elmondható, hogy az internetes ismeretek elsajátítása nemcsak gyakorlati hozammal bírt a szeniorok számára: a tanfolyamokon igazi közösségek alakultak ki, az internet alkalmas fegyvernek bizonyult az elmagányosodás elleni küzdelemben is.

A kurzus a Budapesti Művelődési Központ oktatási csomagja alapján partner közművelődési intézmények részvételével működik az ország több pontján. A program missziója indulása óta az, hogy a generációk között feszülő digitális szakadék áthidalásában segítsen. Az idősödőknek az internet számtalan, életminőséget javító szolgáltatást kínál, jó lenne, ha ezek használatát minél többen elsajátíthatnák az érintett korcsoport tagjai közül.

Képzési helyek listája a második félévben:

Budapest IV.: Ady Endre Művelődési Központ
Budapest IX.: Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei
Budapest, IV.: Karinthy Általános Művelődési Központ
Debrecen: Vasutas Egyetértés Művelődési Központ
Dunaújváros: Pannon Oktatási Központ
Eger: Heves Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézménye
Gyöngyös: Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ
Miskolc: Görömbölyi Művelődési Központ
Nagykanizsa: Halis István Városi Könyvtár
Nyíregyháza: VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár
Onga: Ongai Kulturális Egyesület
Pétfürdő: Közösségi Ház és Könyvtár
Salgótarján: Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola
Székesfehérvár: HM Honvéd Kulturális és Szolgáltató Kht. székesfehérvári Intézménye
Szombathely: Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ
Veszprém: HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Veszprémi Intézménye

Bővebb információért keressék Kiss Gábor programvezetőt a 06 1 371-2876-as telefonszámon, vagy kattintsanak a www.nagyi.bmknet.hu honlapra.

2008.09.30 15:12:35

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések