Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nem tudnak az utazók a maláriáról

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Fertőző betegségek szakértői szerint az utazási irodáknak és légitársaságoknak figyelmeztetniük kellene veszélyeztetett országokba induló utasaikat a maláriaveszélyről, olvasható a BMJ.com-on.

A szerzők 27 brit utazási iroda prospektusának átvizsgálása után állapították meg, hogy mindössze 12-ben találtak a betegséggel kapcsolatos információt, annak ellenére, hogy mindegyikben hirdettek afrikai utazást, ahol a betegség köztudottan gyakran előfordul (endémiás). Az utazásszervezők fontos lehetőséget hagynak ki azzal, hogy egy ilyen alkalmas helyen nem tájékoztatják az utasokat a betegségről és a megelőzés lehetőségeiről.

A szerzők a Brit Utazási Irodák Szövetségéhez és a Nemzetközi Légi Szállítók Szövetségéhez (IATA) fordulnak, hogy biztosítson iránymutatást a maláriával kapcsolatban. Az IATA azt tanácsolja a taglégitársaságoknak, hogy fertőtlenítsék a személyzetet a rovarok eltávolítása érdekében, ám az utasokkal kapcsolatban nincs álláspont. Ez pedig azt jelenti, hogy az önállóan, például rokoni látogatásra utazó turisták nem kapnak semmiféle tájékoztatást az életveszélyes fertőző betegségről. "Véleményünk szerint az utazási ipar szereplőinek kötelessége lenne, hogy fejlesszék a maláriáról szóló információk minőségét és mennyiségét." Az önálló utasokat a légitársaságokra bíznák, hogy például a jegy hátoldalán megjelenítve tájékoztassanak a betegségről.

2008.08.05 04:10:02

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

"Hoztam egy kis leveskét" - avagy hozzátartozók a kórházban

Ha valakink kórházba kerül, természetesen mindent megtennénk, hogy mihamarabb felgyógyuljon. Látogatjuk, etetjük-itatjuk, szórakoztatni igyekszünk. De vajon mivel teszünk jót, és mi az, ami zavarhatja őt? Hogyan tudjuk valóban segíteni betegeünket?

tovább

Tippek:

Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések